De Aanslag

80 jaar vrijheid: naar het boek van Harry Mulisch
Indringende klassieker
vr 25 apr '25 20:15
vr 25 apr '25
20:15
  • vr 25 apr '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in het theater! Ook 80 jaar na de bevrijding is De Aanslag een must-see. Een indringend en spannend verhaal over schuld, verantwoordelijkheid en de impact van oorlogsherinneringen.

Het is de hongerwinter van 1945. Naast het huis van de twaalfjarige Anton wordt een collaborerende agent doodgeschoten. Zijn buren verplaatsen het lichaam voor het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen hem gedurende zijn leven achtervolgen.

Anton beseft meer en meer dat er een zeer dunne scheidslijn is tussen goed en fout. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige misschien niet ook onschuldig, en de onschuldige misschien ook schuldig? Je kan niet anders dan constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft, de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en is anno nu niet vanzelfsprekend.

Over de cast 
Gouden Kalf-winnaar Leendert de Ridder (Mees Kees, Hendrik Groen: Opgewekt naar de eindstreep) speelt Anton van Steenwijk. Peter Bolhuis (Oogappels, Baantjer, Soldaat van Oranje) en Henriëtte Tol (Keyzer & De Boer Advocaten, Soldaat van Oranje) speelden 15 jaar geleden al glansrollen in deze voorstelling en keren terug. De cast wordt compleet gemaakt door Tim Linde en Anna Bartels.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Zelden zie je dat een toneelbewerking een authentiek theatrale en dramatische kwaliteit krijgt zonder het origineel tekort te doen. Hier wel.

Trouw

Credits

Geproduceerd door Bos Theaterproducties / Inge Bos, geregisseerd door Bruun Kruijt, script door Léon van der Sanden. De cast bestaat uit Leendert de Ridder, Henriëtte Tol, Peter Bolhuis, Tim Linde, Anna Bartels. Decorontwerp door Herbert Janse, kostuumontwerp door Dorien de Jonge, lichtontwerp door Uri Rapaport en Bart van den Heuvel. Technisch producent is Tom Vollebregt – Event Lights.