Stichting Vrienden van Markant

Stichting Vrienden van Markant maakt cultuur bereikbaar voor iedereen

Cultuur verbindt. Cultuur verrijkt. Cultuur communiceert. En cultuur strekt zich uit ver voorbij de deuren van het theater. Stichting Vrienden van Markant zet zich in om cultuur dichterbij te brengen. Met alle Vrienden samen zorgen we ervoor dat iedereen in Uden en omgeving kan genieten van alles wat cultureel Uden te bieden heeft. 

Stichting Vrienden van Markant stimuleert culturele participatie in de omgeving en steunt culturele initiatieven uit de omgeving. Iedereen krijgt de gelegenheid een actieve bijdrage te leveren aan het culturele leven. Vriend van Markant ben je voor jezelf en voor anderen.

Udense cultuur voor iedereen

De beleving van een mooie voorstelling, de emotie van een prachtig lied, de creatieve ontwikkeling van kinderen, de carnavalsviering voor ouderen, het Újes dialect, het zijn stuk voor stuk onderdelen van de grotere maatschappelijke verbondenheid in én met ons Uden. Stichting Vrienden van Markant stimuleert culturele participatie en steunt culturele initiatieven in de omgeving. Iedereen krijgt de gelegenheid een actieve bijdrage te leveren aan het culturele leven. Voor jezelf en voor anderen.

De Stichting Vrienden van Markant heeft als doel:

  • Het stimuleren van culturele participatie van de gehele bevolking van Uden en omgeving.
  • Het mogelijk maken van culturele initiatieven vanuit de brede Udense samenleving die zonder (financiële) steun niet uitvoerbaar zouden zijn.

Een theater, een fonds, een netwerk

Markant is het startpunt. De ervaring, kennis en de faciliteiten staan ter beschikking. Podia, zalen, licht en geluid, de livestream mogelijkheden, Markant heeft het allemaal in huis. Om daar dat bijzondere culturele initiatief financieel mogelijk te maken staan de Vrienden van Markant klaar. Naast financiële ondersteuning biedt de stichting een breed zakelijk, maatschappelijk en cultureel netwerk om initiatieven te verbinden met mogelijke partners. Ook ondersteunt de stichting theaterbezoek voor groepen waarvoor dit minder makkelijk bereikbaar is. 


Zo ondersteunen De Vrienden in 2021 bijvoorbeeld Pluim voor Uden, de unieke voorstelling als geschenk aan alle Covid-zorghelden. Daarnaast steunt zij projecten voor het (live)streamen van theatervoorstellingen naar verzorgingstehuizen. De stichting beoordeelt initiatieven en biedt vervolgens gericht steun.

Word Vriend van Markant

De Vrienden van Markant is een onafhankelijke stichting. Iedereen kan zich aansluiten als Vriend van Markant. Zakelijk én particulier. Om dit ook daadwerkelijk bereikbaar te maken voor iedereen, bieden we vier pakketten aan:

Vriend ben je voor jezelf en voor anderen

De Vrienden van Markant zijn mogelijkmakers. Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan een rijker cultureel leven? Steun Stichting Vrienden van Markant. Samen kunnen we nóg meer moois mogelijk maken op elk cultureel vlak. Voor jezelf en voor alle mensen in Uden en omgeving. Hoe meer Vrienden, hoe meer vreugd.

Wil je vriend worden? Vul dan het aanmeldformulier in!

 

 

Contactgegevens:

Het bestuur van Stichting Vrienden van Markant

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Markant bestaat uit drie actieve Udenaren:

Jan Wouda (directeur Markant Theater Maashorst)
Judith Koch (theatermaakster, cultureel ondernemer)
Dennis van de Donk (ondernemer, directeur Cablespace)

Download: jaarverslag 2021