Rust en Vreugd

Met een topcast bestaande uit o.a. Doris Baaten, Linda Wagenmakers
Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen-reeks
do 6 jun '24 20:15 - 21:55
do 6 jun '24
20:15 - 21:55
  • do 6 jun '24
    20:15 - 21:55
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt hij in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.

Emma – een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. 

Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.

De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral hilarische muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Naast een topcast bestaande uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Sebastiaan de Bie spelen meerdere amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

In ‘Rust en Vreugd’ neemt Hendrik Groen ons mee naar een oer-Hollands fenomeen: de volkstuinen. Wil jij kans maken op twee gratis tickets voor deze ontroerende, herkenbare en vooral grappige muzikale voorstelling? Breng dan dit voorjaar een bezoek aan Bibliotheek Uden en kruip in de huid van een van de kleurrijke volkstuineigenaren van Rust en Vreugd. Haal bij de bieb een zakje bloemzaadjes op (zo lang de voorraad strekt), plant de zaadjes in tuin of pot, laat je groene vingers het werk doen en fotografeer het eindresultaat. Mail je foto naar dannyvandeburgt@nobb.nl en uit alle inzendingen verloten we 3 keer 2 toegangskaarten. Veel tuinierplezier!

Credits

Producent: Inge Bos
Regie: Bruun Kuijt
Script: Bruun Kuijt & Eva Keuris
Met: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers en Sebastiaan de Bie
Decorontwerp: Joris van Veldhoven
Kostuumontwerp: Arno Bremers
Lichtontwerp: Marc Heinz