Peter Heerschop & Viggo Waas

Jeugd
Vol jeugdige energie duiken Peter en Viggo in hun herinneringen
do 26 jun '25 20:15
do 26 jun '25
20:15
  • do 26 jun '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Peter Heerschop en Viggo Waas. Beste vrienden. Mannen met plannen. Jongens waren ze. Of nee, jongens zijn het nog steeds. En ze zijn nog tot belachelijk veel in staat. In wat mogelijk hun laatste theatershow samen is, gaan ze nog één keer voluit. Zodat ze zeker weten dat ze echt alles, maar dan ook álles hebben gegeven.

Vol jeugdige energie duiken Peter en Viggo in de diepten van hun herinneringen. School, werk, vriendinnen, ouders, kinderen, reizen, vreemde ontmoetingen, onbedoelde avonturen: alles komt voorbij. Met humor en zelfspot gaan de mannen op zoek naar wat anders had kunnen zijn.

Peter en Viggo laten zich bij elke scène inspireren door hun favoriete collega’s en bevlogen vakidioten. Vanuit het gezichtspunt van cabaretiers, acteurs, dansers, regisseurs, muzikanten en vogelspotters verkennen ze het thema ‘jeugd’ vanuit verrassende invalshoeken.

Met vragen over jeugd, verliefdheden en verloren lachmomenten nemen ze je mee op een levensveranderende reis. Wat zou je anders doen met de kennis van nu? Wie waren invloedrijk in jouw jeugd? En waar is die totale onbevangenheid gebleven? Elke vraag is een scène en elke scène is een nieuwe vraag.

Peter en Viggo dagen het publiek uit mee te gaan met hun jeugdig enthousiasme in een levensveranderend programma met een zweem van nostalgie. Gaan ze er met een knal uit of katapulteren ze zichzelf naar een nieuw begin? We gaan het meemaken. JULLIE gaan het meemaken.

Over Peter Heerschop & Viggo Waas 
Peter Heerschop (1960) is cabaretier, regisseur, acteur en schrijver. Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker en schrijver. De boezemvrienden zijn de helft van cabaretgroep NUHR (met Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr) en maakten eerder al samen ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’. Een voorstelling over de gevolgen van Viggos herseninfarct op hun onderlinge vriendschap.

Met NUHR toerden de mannen 30 jaar lang met veel succes door Nederland. In 2004 en 2016 ontvingen ze de Poelifinario voor het beste theaterprogramma van het seizoen. In maart 2018 sloot de groep een succesvolle carrière af met de voorstelling Alle 30 NUHR. Daarnaast zijn de cabaretiers beiden onderdeel van het gelegenheidscollectief De Ploeg, dat naast de andere NUHR-leden bestaat uit Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot.

Peter Heerschop maakte drie solotheaterprogramma’s: Gelukzoekers (2014), Van Horen zeggen (2016) en De Minister van Enthousiasme (2019). Peter is tevens bekend van radio en televisie. Hij schreef 20 jaar lang wekelijks een column voor Radio 538, genaamd Lieve Marianne en is nu iedere vrijdag te horen bij Humberto. Daarnaast was Peter o.a. panellid bij Kopspijkers, presentator van De Vrienden van Van Swieten en speelt hij zichzelf in de televisieserie Jeuk, naast Thomas Acda en Jelka van Houten. Verder regie van o.a. Diederik van Vleuten en vele lezingen in het land met name over onderwijs.

Viggo Waas maakte twee solotheaterprogramma’s: Verbruid (2008/2009), waarmee hij met band op tour ging, en zijn soloprogramma Cruijff en Pipo (2016). Daarnaast speelde hij in diverse theaterstukken bij het Noord Nederlands Toneel en het Zuidelijk Toneel, waaronder Wachten op Godot, De Driestuiversopera en To be or not to be. Onder het grote publiek is Viggo bekend geworden door zijn wekelijkse optredens in het VARA-programma Kopspijkers. Viggo speelde daarnaast in diverse films en series. Hij bracht twee cd’s uit (Verbruid en Viggo zingt over), het jeugdboek Een tas vol linkerschoenen en de verhalenbundel Viggo drijft over.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

In scherp geformuleerde scènes komen ze dicht bij de kern van wat vriendschap voor hen betekent.

Het Parool