Route & Parkeren

Adres

Markant Theater Maashorst
Markt 32
5401 GP Uden


Route

Openbaar Vervoer
Busstation Uden is op loopafstand van Markant Theater Maashorst. Steek vanaf het busstation de rotonde over en loop richting Markt. Na circa 300 meter ga je rechtsaf de Markt op en vind je Markant direct aan je rechterhand. Een actueel overzicht van de dienstregeling van bussen en treinen vind je op: www.9292.nl.

Met de auto
Vanuit Amsterdam / Utrecht
Volg de A2 richting 's-Hertogenbosch en neem op het knooppunt Hintham de afslag Oss-Nijmegen. Volg daarna de A50 en neem de afslag richting Uden. In Uden volg je de bordjes 'Centrum'. Markant Maashorst ligt aan de Markt in het centrum van Uden, tegenover het gemeentehuis.

Vanuit Eindhoven
Volg de A50 richting Oss/Nijmegen en neem de afslag Uden. In Uden volg je de bordjes 'Centrum'. Markant Maashorst ligt aan de Markt in het centrum van Uden, tegenover het gemeentehuis.

Vanuit Nijmegen
Volg de A50 richting 's-Hertogenbosch en neem de afslag Uden. In Uden volg je de bordjes 'Centrum'. Markant Maashorst ligt aan de Markt in het centrum van Uden, tegenover het gemeentehuis.

Parkeren

Parkeren rondom Markant
Markant Theater Maashorst bevindt zich in het centrum aan de Markt van Uden. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het gebouw.

In het centrum van Uden geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00-18.00 uur (vrijdag tot 21.00 uur). Op koopzondag geldt betaald parkeren van 12.00-17.00 uur. Meer informatie over de koopzondagen vind je hier

Een plattegrond van parkeerplaatsen in de buurt vind je hier.
De parkeerplaatsen die wij adviseren zijn;

  • Parkeerplaats De Markt (niet beschikbaar op maandag en vrijdag ochtend i.v.m. de markt)
  • Parkeerplaats De Nieuwe Markt 1
  • Parkeerplaats Neringstraat Oost
  • Parkeerplaats Losplaats
  • Parkeerplaats Mondriaanplein 
  • Parkeerplaats Botermarkt

Wil je gebruik maken van een oplaadpunt? Info over elektrisch parkeren vind je hier. 
Op deze parkeerplaatsen zijn mindervalideparkeerplaatsen beschikbaar. 

Markant Theater Maashorst beschikt ook over een eigen afgesloten parkeerterrein, deze is gelegen schuin tegenover het theater. Je kunt hier voor € 4,50 per keer parkeren. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met het Informatiepunt.

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Markant Theater Maashorst beschikt over diverse voorzieningen voor mensen met een handicap. Hieronder kunt u per onderdeel lezen welke voorzieningen dat zijn en hoe je daar eventueel aanspraak op kunt maken.

Rolstoelplaatsen

In de theaterzaal en evenementenzaal zijn vier rolstoelplaatsen beschikbaar. Reserveren van een rolstoelplaats via de website is niet mogelijk. Ons informatiepunt kan deze plekken wel reserveren. Bel 0413-256110 of mail naar informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Vanwege de brandveiligheid kunnen er geen extra rolstoelplaatsen gecreëerd worden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan je bezoek aan te geven, dat je gebruik maakt van een rolstoel, ook wanneer je tickets hebt gekocht via een extern verkooppunt.

 

Toiletten

In Markant Theater Maashorst zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. Deze bevinden zich beneden in de grote foyer en bij de evenementenzaal. In het toilet is een alarmsysteem aanwezig. Met dit systeem kan het personeel van Markant Theater Maashorst gealarmeerd worden.

 

Lift

Er zijn liften aanwezig om de diverse niveaus te bereiken. Daarnaast is er in de grote foyer een hellingbaan aanwezig voor het overbruggen van niveauverschillen in de vloer.

 

Slechthorenden

De theaterzaal van Markant Theater Maashorst is voorzien van een draadloos hulpsysteem (infrarood) voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. De benodigde minikoptelefoons of de plug (in geval van gebruik van eigen koptelefoon) zijn voor aanvang van de voorstelling gratis af te halen bij de garderobe.

 

Slechtzienden

Er zijn leuningen aanwezig langs alle trappen, in de Foyer en in de theaterzaal. Deze trappen zijn voldoende verlicht. Daarnaast zijn de trappen in de Theaterzaal voorzien van tredenverlichting. De toegang tot het balkon van de theaterzaal is via een hoge trap te bereiken.

 

Slecht ter been

Voor mensen die slecht ter been zijn is het niet aan te raden balkonplaatsen in de theaterzaal te reserveren. Het balkon van de evenementenzaal is ook bereikbaar via een lift.

 

Hulphonden

Zowel geleidehonden van slechtziende en blinde gasten, als sociale honden van gasten in een rolstoel zijn welkom in Markant Theater Maashorst. Wel is het belangrijk om dit voorafgaand aan je bezoek door te geven aan ons informatiepunt, zodat we hier rekening mee kunnen houden.