De Staatsgreep

Theatergroep De Jonge Honden
Het ontluisterende vervolg op Soldaat van Oranje
wo 13 nov '24 19:30
wo 13 nov '24
19:30
  • wo 13 nov '24
    19:30
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Mathilde werkt op het hoofdkantoor van de pas opgerichte PvdA. Tijdens haar ontmoeting met Erik Hazelhoff Roelfzema komt ze een complot van een mogelijke staatsgreep op het spoor. Ze gaat op onderzoek uit en raakt langzaam verstrikt in een web van vermoedens en mogelijke gebeurtenissen.

Erik Hazelhoff Roelfzema was een man die tijdens de Tweede Wereldoorlog bereid was zijn leven te geven voor herstel van de democratie in Nederland. Na de oorlog hielp hij met een groep vooraanstaande figuren diezelfde democratie bijna om zeep, omdat hij de dekolonisatie van Nederlands-Indië ongrondwettig vond. Toen zelfs koningin Wilhelmina niet ontvankelijk bleek voor hun zorgen, leek deze groep nog maar één uitweg te zien: een staatsgreep.

Een politiek drama in film noir-stijl, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen. Met De Staatsgreep brengt Theatergroep De Jonge Honden een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Regie door Jolmer Versteeg
Tekst door Wessel de Vries
Spel door Yari van der Linden, Pip Lieke Lucas, Piet Kooij en Ali Zijlstra
Muziek door Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Kostuums door Hanne Pierrot
Dramaturgie door Maarten Bos
Decorontwerp, geluid en licht door Einstein Design 

Bekijk onze theaterpakketten en -series: