'In Gods naam' (reprise)

Met Bastiaan Ragas
Bastiaan neemt jou mee door de Bijbel met muziek (van Bach tot Presley), humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen.
vr 4 okt '24 20:15
vr 4 okt '24
20:15
  • vr 4 okt '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket) Deze voorstelling betreft een verhuring.

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal.

 

Bastiaan neemt jou mee door de Bijbel. Dit doet hij met muziek (van Bach tot Presley), humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Ga mee op reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.

Bastiaan, katholiek geboren, is enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met een predikant heeft hij zich verder verdiept in de context van deze oerverhalen. Veel van zijn generatiegenoten zijn onbekend met Bijbelverhalen of hebben ze afgeserveerd door eenzijdige uitleg. Maar Bastiaan is overtuigd: de verhalen zijn van onschatbare waarde voor onze tijd.

In een avondvullende voorstelling gaat Bastiaan kriskras door de Bijbel, terwijl hij bekende en onbekende verhalen uitlicht. Soms schurend, kwetsbaar en confronterend, altijd in dialoog met jou en anderen in de zaal. Bastiaan deelt verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Op kunstige wijze verweeft hij zijn herkenbare persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de Evangeliën, zingt uit de Psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken.

Tegenspeler Yvonne van den Eerenbeemt neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bastiaan en het publiek soms tot de orde: 'Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd'. Soms speelt de acteur God, een (stille) getuige of een figurant. Ook multi-instrumentalist Martijn Beekers is op het podium te vinden. Hij geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Bij deze voorstelling zit geen pauzedrankje inbegrepen.