Duo van Grinsven/Nemtsova

EXTERNE LOCATIE
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS
zo 6 apr '25 12:00
zo 6 apr '25
12:00
  • zo 6 apr '25
    12:00
    Dorpshuis De Phoenix, Schaijk
  • Markant verkoopt alleen serie-tickets voor deze voorstelling. Reguliere tickets voor €15,- zijn beschikbaar via Stichting MuziS.

MuziS en Markant Klassiek 
De samenwerking tussen Markant en Stichting MuziS wordt dit jaar groter met de MuziS en Markant Klassiek Serie. Markant verzorgt enkel de verkoop van de serietickets. Voor reguliere tickets bekijk MuziS.nl. 

Eva van Grinsven studeerde als saxofonist cum laude af bij Arno Bornkamp aan het conservatorium van Amsterdam. Als lid van het duo Sax en Stix won zij in 2008 het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw. Met het Berlage Saxophone Quartet won zij zowel de Jury- als Publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award 2013. Zij treedt ook regelmatig als solist op bij diverse orkesten en is momenteel docent saxofoon aan het conservatorium van Maastricht. 

Maria Nemtsova werd geboren in Rusland en won al op 6-jarige leeftijd haar eerste pianoconcours.  Zij studeerde in Moskou, Londen en Imola. Zij behaalde onder andere tijdens de internationale Kamermuziekwedstrijd “Marco Fiorindo”in Italië een eerste prijs met haar “Vita Duo” ensemble. Maria gaf recitals in allerlei landen en werkte samen met diverse musici, onder andere saxofonist Arno Bornkamp.

Eva en Maria  brengen in dit concert het programma “The Singing & Swinging Saxophone” met originele muziek van Schulhoff (De Jazzy Hot Sonate) en transcripties van onder andere Schumann en Rachmaninov. 

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.