Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

80 jaar vrijheid
Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijgaat
za 5 apr '25 20:15
za 5 apr '25
20:15
  • za 5 apr '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

In een tijd waar de vrijheid opnieuw onder druk staat, is het belangrijk om stil te staan bij dit kostbare goed. Luchtmachters treden naar voren en delen met een hart vol trots de verworvenheden van vrijheid en nemen het publiek mee op een emotionele reis langs de route van de bevrijders.

De Koninklijke Luchtmacht viert 80 jaar Vrijheid. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijgaat.

Met het majestueuze geluid van Lancasters die overvliegen, begint de avond met een krachtige situatieschets van de laatste oorlogsdagen. Van daaruit ontvouwt zich een meeslepende reis naar een uitbundige en feestelijke finale, waarbij videobeelden en verhalen de essentie van vrijheid tot leven brengen.

Op een bijzonder moment langs de route van de bevrijders wordt de gemeente Maashorst aangedaan. Op dat betekenisvolle ogenblik zoomt de kaart in op deze stad, doordrenkt van geschiedenis en betekenis.

Een lokale spreker stapt naar voren, begeleid door het krachtige geluid van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, om een opmerkelijk verhaal te delen over de vrijheid in Maashorst en de onschatbare waarde ervan voor de gemeenschap.

Een verhaal dat de aanwezigen verrast en inspireert, en hen herinnert aan de onverwoestbare kracht van vrijheid.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.