Diederik Nomden

ROOTS
Muziekconcert door Nombden, bekend van o.a. The Analogues
vr 18 apr '25 20:15
vr 18 apr '25
20:15
  • vr 18 apr '25
    20:15
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

In zijn show ROOTS legt Diederik Nomden zijn muzikale ziel bloot. Met een flinke dosis zelfspot en relativering raakt Nomden het publiek met zijn warme stemgeluid en persoonlijke teksten.

In een vermakelijk en ontroerend programma verkent Diederik Nomden onder andere zijn beweegredenen om muziek te gaan schrijven. De invloed van zijn vroegste muzikale herinneringen op zijn latere werk. En de terugkerende thema’s in zijn teksten en liedjes.

Diederik Nomden (1975) is al sinds half jaren ’90 actief in de vaderlandse popscene. Hij geniet de afgelopen jaren vooral bekendheid als leadzanger,gitarist en pianist van de Beatles-tributeband The Analogues, met wie hij podia als het Amsterdamse Ziggo Dome, het Olympia en Salle Pleyel in Parijs, en het Londense Palladium uitverkocht.

In 1998 won hij de Grote Prijs van Nederland met zijn band Redivider. In de vroege jaren ’00 speelde hij met de indiebands Johan en Daryll-Ann in clubs en op festivals binnen én buiten Nederland. Ook is hij zeven jaar lang toetsenist in de liveband van Ellen ten Damme geweest, met wie hij onder andere op De Parade, Oerol en het New Island Festival in New York speelde.

Naast zijn werk voor anderen heeft Nomden altijd zijn eigen muziek geschreven en geproduceerd. Zo zijn er inmiddels drie soloalbums van zijn hand verschenen. Een vierde plaat is onderweg.

Diederik zijn liedjes kenmerken zich door rijke melodieën, harmonieën en warme arrangementen. Allemaal in de sfeer van zijn voorbeelden uit de late jaren ’60 (o.a. The Beatles) en de Californische Laurel Canyon-scene van de vroege jaren ’70 (o.a. Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne). Ook echoën sommige van zijn nummers de melancholie van veel te vroeg gestorven troubadours, zoals Tim Hardin en Nick Drake.

Met dit repertoire, hier en daar gelardeerd met de mooiste nummers van zijn voorbeelden, speelt Nomden zijn theatershow ROOTS, waarin hij het publiek meeneemt in zijn zoektocht naar de herkomst van zijn muzikale wortels.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.