Aires Tropicales

EXTERNE LOCATIE
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS
zo 10 nov '24 12:00
zo 10 nov '24
12:00
  • zo 10 nov '24
    12:00
    Museum Krona, Uden
  • Markant verkoopt alleen serie-tickets voor deze voorstelling. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.

MuziS en Markant Klassiek 
De samenwerking tussen Markant en Stichting MuziS wordt dit jaar groter met de MuziS en Markant Klassiek Serie. Markant verzorgt enkel de verkoop van de serietickets. Voor reguliere tickets bekijk MuziS.nl. 

Het Aires Tropicales Woodwind Quintet bestaat uit jonge Spaanse en Cubaanse musici die elkaar kennen van de opleiding aan Hogeschool Fontys te Arnhem. Het zijn Karla Hernández, hoorn, Ninián Rodriguez, klarinet, Alicia Haro, fluit, Jorge Ruiz, hobo, en Silvia Ruiz, fagot.  Zij hebben deelgenomen aan diverse festivals. Zo wonnen zij de eerste prijs van het Fontys Willen Twee Kamermuziekconcours in den Bosch en zij werden tweede op het Internationaal Kamermuziekconcours van Valencia.

Het quintet biedt een andere benadering van de klassieke kamermuziek. Hun muziek valt op door het samensmelten van energie en contrastrijke elementen met verschillende ritmes uit Spaanse en Cubaanse muziek. Het quintet wil het publiek laten kennismaken met de rijkdom en ritmes van de muziek uit hun land van herkomst.

Het programma bevat muziek van componisten als Paquito de Rivera, Julio Medaglia en Albéniz naast speciaal voor dit ensemble geschreven werken van Coqui Calzadilla en Alejandro Falcón.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.