Duo Louwerse/Kelder

EXTERNE LOCATIE
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS
zo 22 sep '24 12:00
zo 22 sep '24
12:00
  • zo 22 sep '24
    12:00
    Natuurbegraafplaats Maashorst, Schaijk
  • Markant verkoopt alleen serie-tickets voor deze voorstelling. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.

MuziS en Markant Klassiek 
De samenwerking tussen Markant en Stichting MuziS wordt dit jaar groter met de MuziS en Markant Klassiek Serie. Markant verzorgt enkel de verkoop van de serietickets. Voor reguliere tickets bekijk MuziS.nl. 

Fluitist Egbert Jan Louwerse studeerde aan het Sweelinck Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Hij is niet alleen actief als fluitist maar ook als componist en dirigent. Hij is momenteel Hoofdvakdocent fluit aan het Conservatorium van Groningen maar is ook actief als componist. 

Egbert Jan nam deel aan diverse Internationale festivals en maakt ook deel uit van het Gelders Blaaskwintet dat in het seizoen 2023-2024 te gast was bij MuziS. Hij speelt samen met diverse musici zoals pianist Henry Kelder

Henri Kelder, piano, studeerde onder andere bij Tristan Keuris en is niet alleen werkzaam als pianist maar maakte ook naam als componist  en dirigent. Van zijn hand gingen in 2013 drie werken in première. Henri werkt onder andere  voor de Nationale Opera en de Ruhrtriennale. Momenteel is hij hoofdvakdocent piano aan het Utrechts Conservatorium en werkt regelmatig samen met verschillende solisten waaronder Egbert Jan Louwerse

In dit concert brengen zij het programma “Composing Performers”  met stukken van “componerende solisten”. Deze composities nemen het instrument zelf als uitgangspunt.

Ook Egbert Jan en Henry zijn actief als componisten en zullen in dit programma regelmatig werken van eigen hand ten gehore brengen.  

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.