Def Americans

Johnny Cash – American Recordings
Een tribute met de meest iconische Johnny Cash-songs
za 22 feb '25 20:15 - 22:05
za 22 feb '25
20:15 - 22:05
  • za 22 feb '25
    20:15 - 22:05
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

In 2024, dertig jaar na het verschijnen van de eerste American Recordings, brengt Def Americans een Johnny Cash-tribute. De band speelt de meest tot de verbeelding sprekende songs uit deze iconische reeks.

Zanger Elco Weitering zegt: “De American Recordings zorgden voor een herwaardering van artiesten die eigen werk en dat van anderen vertaalden naar akoestische versies. Maar het moet authentiek zijn: eerlijk en oprecht, anders werkt het niet. From the gut, zoals Johnny het zou noemen.”

De songs die The Man in Black met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen, worden door Def Americans op het podium nieuw leven ingeblazen. Hierbij weet de band de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

De hoogtijdagen van de jaren ‘70 lagen inmiddels ver achter hem, toen met het verschijnen van de American Recordings de in vergetelheid geraakte Cash in één klap weer een relevante artiest werd. De onder leiding van producer Rick Rubin opgenomen verzameling sober uitgevoerde akoestische songs wordt dan ook gezien als de kroon op zijn werk. De vriendschap en samenwerking tussen Rubin en Cash zou tot aan de dood van Johnny in 2003 duren.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Life and love go on, let the music play

Johnny Cash