The Klezmer Society

EXTERNE LOCATIE
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS
zo 16 mrt '25 12:00
zo 16 mrt '25
12:00
  • zo 16 mrt '25
    12:00
    Dorpshuis Zeeland, Zeeland
  • Markant verkoopt alleen serie-tickets voor deze voorstelling. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.

MuziS en Markant Klassiek 
De samenwerking tussen Markant en Stichting MuziS wordt dit jaar groter met de MuziS en Markant Klassiek Serie. Markant verzorgt enkel de verkoop van de serietickets. Voor reguliere tickets bekijk MuziS.nl. 

In dit concert presenteert de Klezmer Society hun nieuwe programma “Dos Klezmer Shifl”. 

Klezmer is een heel breed genre waarin improvisatie een belangrijke rol speelt. Dit ensemble speelt vooral vanuit een Oost-Europese traditie, ontstaan vanuit volksmelodieën voor bruiloften en partijen. Veel melodieën werden door de Oekraïense musicoloog Moisje Beregovski opgenomen en op papier vastgelegd en hij heeft zodoende bijgedragen aan de verspreiding van dit genre. De muziek werd oorspronkelijk voornamelijk op snaarinstrumenten gespeeld, maar ook op houtinstrumenten. 

In de 20e eeuw verhuisde de Klezmer muziek naar de Verenigde Staten samen met de Oost-Europese Joden die daar hun geluk gingen zoeken. De traditionele samenstelling van de bands veranderde, de rol van de koperblazers en de klarinet werden belangrijker.

Het ensemble wordt gevormd door Bert Vos, viool, Iefke Wang, viool, Elianne van Ee, accordeon en zang en Eva van de Poll, cello en zingende zaag.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.