Otilka Quartet

EXTERNE LOCATIE
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS
zo 12 jan '25 12:00
zo 12 jan '25
12:00
  • zo 12 jan '25
    12:00
    Het Wapen van Reek, Reek
  • Markant verkoopt alleen serie-tickets voor deze voorstelling. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.

MuziS en Markant Klassiek 
De samenwerking tussen Markant en Stichting MuziS wordt dit jaar groter met de MuziS en Markant Klassiek Serie. Markant verzorgt enkel de verkoop van de serietickets. Voor reguliere tickets bekijk MuziS.nl. 

Iris van Nuland en Lucien Renette vormen samen met hun muziekvrienden Francisca Galante en Job Huiskamp het Otilka Quartet, een dynamisch en internationaal ensemble, ontstaan uit een gedeelde passie voor muziek in alle facetten. Opgericht aan het Conservatorium van Amsterdam werden hun eerste schreden gezet onder begeleiding van bekende musici als Dmitri Ferschtman en Ed Spanjaard.

Bekendheid kreeg het kwartet onder andere door hun eerste optreden in het programma “Podium Klassiek” op de televisie en diverse deelnamen aan het radioprogramma “NPO Klassiek”.

Voor dit concert heeft het kwartet niet alleen gekozen voor repertoire van bekende Duitse of Franse componisten, ook Nederlandse componisten komen aan bod, onder andere Hans Henkemans. Van hem spelen zij onder meer het trio voor twee violen en een fluit, waarbij als gast fluitist Francisco Ramirez is uitgenodigd. Verschillende stukken zijn nooit eerder gespeeld, u gaat dus premières beleven! Het trio zal de stukken uitvoerig toelichten. Daarnaast spelen zij hun eigen stuk, gebaseerd op het schilderij “Balance Périlleuse” van Sedje Hémon.

 

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Stichting MuziS. Reguliere tickets voor €15,- zijn verkrijgbaar via Stichting MuziS.