The African Mamas

The Big Five
Een ode aan Zuid-Afrikaanse muziek
vr 7 mrt '25 20:15
vr 7 mrt '25
20:15
  • vr 7 mrt '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

The African Mamas zijn terug met een nieuwe show. Hierin nemen ze ons mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap. Maak je klaar voor een avond met verschillende muziekstijlen.

The African Mama’s zetten vijf toonaangevende artiesten, met ieder hun eigen voetsporen in de Afrikaanse muziek, in de spotlight. Miriam Makeba, Brenda Fassie, Bushi Mlongo, Hugh Masekela en het duo Letta Mbulu en Caiphus.

Miriam Makeba heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. ‘Pata Pata’, ‘Malaika’, ‘The Click Song’, haar lijst met hits is eindeloos.

Brenda Fassie was een grote artiest met hits als ‘Kuyoze Kuyovalwa’ en het emotionele ‘Too Late For Mama’. Ook na haar doorbraak als bleef ze in de townships wonen.

Bushi Mlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend meestal blootvoets het podium te betreden. Haar vaak scherpe teksten werden beloond met een verbanning uit haar geboorteland, die ze deels in Nederland heeft doorbracht.

Hugh Masekela heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap doorgebracht, maar natuurlijk kennen we hem vooral van een groot aantal indrukwekkende hits, zoals ‘Stimela (Coal Train)’, ‘Don’t Go Lose It Baby’ en ‘Bring Him Back Home’.

Last but not least: het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als ‘Nomalanga’ en ‘Not Yet Uhuru’.

Met tomeloze energie en muzikaliteit maken The African Mamas van elke voorstelling een feest. Een muzikale belevenis die het publiek nog lang zal bijblijven.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

The African Mamas geven een onvergetelijk mooi concert

musicalnieuws.nl

Credits

Productie door Stefan Bruin
Regie door Vincent van den Elshout
Muzikale leiding door Gama Mathonsi
Choreografie door Aveline Twala.