Raïces Cubanas

25 jaar jubileumshow
Sol Para Siempre
do 30 jan '25 20:15
do 30 jan '25
20:15
  • do 30 jan '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Het is dubbel feest in het theater, want de Cubaanse groep Raïces Cubanas heeft een jubileum te vieren! Al 25 jaar laat deze band met aanstekelijke muziek het theaterpubliek genieten van het beste dat Cuba te bieden heeft.

Muziekstijlen zoals de salsa, son, bolero, tumbao, guaracha en latin-jazz passeren de revue. Daarnaast weet de band je te verrassen met nieuw repertoire.

De groep Raïces Cubanas, dat ‘Roots of Cuba’ betekent, werd 25 jaar geleden op een markt ontdekt. De net aan het aan het conservatorium afgestuurde bandleden vormden een zogenoemde Charangaband: Een straatloop-orkest dat populaire en feestelijke muziek maakt. De combinatie van zang, gitaar, (later) piano, conga’s, contrabas en diverse percussie-instrumenten is zeer aanstekelijk. Al snel werd Raïces Cubanas bestempeld als een van de beste vertolkers van de puur traditionele Cubaanse muziek.

De band, o.l.v. Raúl Rafael Fernandez Torres, staat nog steeds garant voor een muzikaal feestje met geweldige dansbare muziek vol passie en emotie. Ook na de voorstelling gaat het feest nog even door in de theaterfoyer, met een korte akoestische set van Raïces Cubanas.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Geproduceerd door Hit It Music Productions, fotografie door Martin Hogeboom, artwork door Francois Veraart.