De Moedermonologen

Met onder anderen Ilse Warringa, Margôt Ros, Rian Gerritsen
Over de struggles, taboes en scherpe randjes van het moederschap
do 13 feb '25 20:15
do 13 feb '25
20:15
  • do 13 feb '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Eerlijke verhalen over het moederschap anno nu, herkenbaar, rauw en activistisch. Met de broodnodige zelfspot! Drie actrices brengen tien monologen over de struggles, taboes en scherpe randjes van het moederschap.

Het zijn de gedachten die we koesteren maar niet durven uit te spreken. Dat je wel van je kind houdt, maar niet van het moederschap. Dat je stiekem hoopte dat je kind anders zou zijn dan het is. Dat het je onzeker maakt, of soms zelfs woedend. Maar je zwijgt, uit angst om alleen te staan.

Vaak wordt gedacht dat een 'echte' vrouw automatisch moeder wordt. Alsof vrouwen een aangeboren 'moederinstinct' hebben dat leidt naar het verlangen naar kinderen en hen verzorgen. Maar is dat wel zo?

Maak je klaar voor een avond waarop hierover gepraat wordt, gelukkig met veel humor. Je bent niet alleen, je bent menselijk. Het moederschap, of de afwezigheid ervan, is geen lichte kwestie.

Een feest van erkenning en herkenning! Voor moeders, niet-moeders, vaders en anderen. 

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Tekst door onder anderen Claudia de Breij en Stella Bergsma
Gespeeld door Ilse Warringa, Nadja Hüpscher, Jennifer Evenhuis, Margôt Ros, Lucretia van der Vloot, Tatum Dagelet, Renate Reijnders, Astrid van Eck, Rian Gerritsen, Manoushka Zeegelaar-Breeveld en Anne Marie Jung