Maartje en Kine

SNEEUWBEESTEN (vanaf 10 jaar)
Een midwinters lichtfeest dat jou probleemloos door de donkerste dagen heen trekt
zo 17 nov '24 20:15
zo 17 nov '24
20:15
  • zo 17 nov '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje en Kine er alles aan om de ‘julehygge’ (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Maar eigenlijk is ‘julehygge’ (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoeld verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in donkere dagen.

Verwacht een winters revue-spektakel propvol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engels tot Peruaans. De unieke samenwerking met lokale koren maakt ‘SNEEUWBEESTEN’ tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Maartje en Kine houden evenveel van Franz Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

‘SNEEUWBEESTEN’ is een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Houd je er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn? 

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Een gezellige en knusse kerstavond bij Maartje & Kine ... met een exposé in meerdere delen over de mondiale rituelen bij het vieren van het feest van het licht in het midden van de winter.

Theaterkrant

Bekijk onze theaterpakketten en -series: