Je, Anne

Twee jaar onderduiken in het Achterhuis
Je, Anne is de muzikale vertelling over wat er zich twee jaar lang afspeelde in het Achterhuis, in de woorden van Anne Frank
wo 22 mei '24 20:15
wo 22 mei '24
20:15
  • wo 22 mei '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’.

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in de theaters en wel in een bijzondere versie. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien.

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Wil jij een boek toevoegen aan je leeslijst en extra verdieping vinden in deze prachtige muzikale voorstelling? Deze indrukwekkende vertolking van het Achterhuis van Anne Frank, dat ook op Lezen voor de Lijst staat, vertelt het verhaal van een ondergedoken tiener. 

De Bibliotheek wil jongeren laten nadenken, want wat betekent vrijheid voor jou? Kom vóór 5 mei naar Bibliotheek Uden en laat een boodschap van vrijheid achter. Dit mag van alles zijn. Onder de mooiste, creatiefste of origineelste inzending van jongeren verloten we 3 keer 2 kaarten. En vergeet niet: je mag het boek ook lezen voor school! De winnaars krijgen na 5 mei bericht.

 

Bij deze voorstelling is De Ronde Tafel aanwezig, sluit gezellig aan! Lees meer over De Ronde Tafel via deze link.

Credits

Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).