Je Anne

Twee jaar onderduiken in het Achterhuis
Je Anne is de muzikale vertelling over wat er zich twee jaar lang afspeelde in het Achterhuis, in de woorden van Anne Frank
wo 22 mei '24 20:15
wo 22 mei '24
20:15
  • wo 22 mei '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Je Anne vertelt het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank. Op een bijzondere en aangrijpende manier. In Je Anne vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien en horen.

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot en Anne onder in de opslagruimtes achter Otto’s kantoorpand aan de Prinsengracht 263. Dit duurde tot de ontdekking op 4 augustus 1944.

De voorstelling ‘Je Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in die twee jaren waarin de familie ondergedoken zat. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht.

Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Deze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende Anne steevast met ‘Je Anne’.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Extra voordelig: Deze voorstelling is onderdeel van onze damesdeal. Daarmee reserveer je 5 leuke voorstellingen voor maar €100,00 

Wil jij een boek toevoegen aan je leeslijst en extra verdieping vinden in deze prachtige muzikale voorstelling? Deze indrukwekkende vertolking van het Achterhuis van Anne Frank, dat ook op Lezen voor de Lijst staat, vertelt het verhaal van een ondergedoken tiener. 

De Bibliotheek wil jongeren laten nadenken, want wat betekent vrijheid voor jou? Kom vóór 5 mei naar Bibliotheek Uden en laat een boodschap van vrijheid achter. Dit mag van alles zijn. Onder de mooiste, creatiefste of origineelste inzending van jongeren verloten we 3 keer 2 kaarten. En vergeet niet: je mag het boek ook lezen voor school! De winnaars krijgen na 5 mei bericht.