Meer voorstellingen dan ooit in Markant Theater Maashorst!

Op woensdag 1 mei om 10.00 uur start de voorverkoop van theaterseizoen 2024-2025 bij Markant Theater Maashorst. Met deze keer meer voorstellingen dan ooit tevoren. Iets dat het theater mede dankzij het grote aantal bezoekers kon realiseren. De Vrienden van Markant krijgen al eerder toegang. Zij dragen het theater een warm hart toe, daar doet Markant graag iets voor terug.

Recordaantal theatergasten

Theaterdirecteur Jan Wouda vertelt: “We verwelkomen de laatste jaren steeds meer theatergasten voor een magische avond of middag. Daarom hebben we met ons team nóg meer shows weten toe te voegen aan het theaterprogramma voor 2024-2025. Verwacht gevestigde namen als Claudia de Breij, Jamai Loman, Bouke en de ElvisMatters-band, BZN, Kluun, Ilse DeLange, Ellen ten Damme, Douwe Bob, Jandino Asporaat en Tjitske Reidinga. Shows van bekende namen raken altijd snel uitverkocht, maar ook voor opkomend talent heeft Maashorst steeds meer oog en aandacht. Helemaal terecht.”

Ontdek opkomend talent
Het theater zet naast gevestigde namen ook opkomend talent in de spotlights. Zij veroveren de harten van het publiek steeds vaker via online platforms als YouTube, Instagram, Podimo en TikTok. Jan tipt: “leer ze eens kennen! Zo stond Bouke al jaren geleden met de ElvisMatters-band op ons podium. Intussen is hij internationaal bekend en trekt hij keer op keer volle zalen. Bemachtig dit seizoen bijvoorbeeld tickets voor shows van Meester Mark, Mo Bicep, Maartje & Kine, Supergaande en Iris Rulkens; laat je door hen verrassen en raken.”

Toekomstproof theater
Naast opkomend talent, draagt het theater ook de omgeving een warm hart toe. Het investeert in duurzame technologieën om zo een Green Key-theater te worden. Een mooi voorbeeld: Markant levert warmte aan het achtergelegen appartementencomplex. Cv-ketels zijn daar niet meer nodig, omdat Markant overcapaciteit richting het appartementencomplex ‘pompt’. “Ditzelfde gaan we binnenkort doen met lucht voor het gemeentehuis, waardoor bezoekers er in zomer koel en in de winter warm bij zitten!”, vertelt Jan.

Uitje voor het hele gezin
“Over onze toekomst gesproken … ook aan de jeugd is dit seizoen volop gedacht! Er staan meer jeugd- en familievoorstellingen dan ooit op het programma. Vaak gepaard met een meet & greet na afloop, deze maakt theaterbelevingen extra bijzonder. Dit jaar staan onder anderen De Gorgels, Ernst en Bobbie, Shrek, Sneeuwwitje, Meneer Monster, BING, Woezel en Pip, Tina én de Kleine Zeemeermin op het podium. De keuze is reuze!