Masterclass: Pia Douwes kruipt in de huid van Maria Callas

De sensatie van Broadway terug in Nederland
Een briljant geschreven toneelstuk van de Amerikaanse succesauteur Terrence McNally
wo 15 mei '24 20:15
wo 15 mei '24
20:15
  • wo 15 mei '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Masterclass: het briljant geschreven toneelstuk van succesauteur Terrence McNally. Waarin opera-ster Maria Callas worstelt met haar innerlijke demonen terwijl ze geconfronteerd wordt met het talent van haar leerlingen. Divagedrag en artiestendom, onvoorwaardelijke passie voor muziek en het kiezen tussen haar carrière of foute mannen; het levensverhaal van Maria Callas wordt vertaald naar een indrukwekkend toneelstuk. Mis het niet!

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend.

Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn; Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit.

Pia Douwes schittert in de rol van Callas. Ze wordt begeleid door muziek van Verdi, Puccini en Bellini. Masterclass heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelden Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway, waarbij laatstgenoemde ook op West End de rol voor haar rekening nam. Roman Polanski nam in Parijs de regie voor zijn rekening en in Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

Het toneelstuk won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award. Ook in Nederland kreeg het lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en selectie voor het Theaterfestival.

Bekijk voor meer informatie www.piadouwesinmasterclass.nl

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Pia kan zich volledig transformeren en de zaal boeien. Zij laat zien dat ze een klasse apart is. We zien genoeg komische situaties, waardoor het publiek regelmatig in de lach schiet.

Stefanie, musicaljournaal