Four Seasons Ensemble

Van Vivaldi tot Piazzolla
De Vier Jaargetijden van zowel Vivaldi als Piazzolla
zo 25 mei '25 15:00
zo 25 mei '25
15:00
  • zo 25 mei '25
    15:00
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Ervaar een magische avond waar de tijdloze meesterwerken van Vivaldi en Piazzolla samensmelten in een betoverend concert! Laat je meevoeren door de betoverende klanken van de Vier Jaargetijden, zowel die van Vivaldi als die van Piazzolla.

Je zult ongetwijfeld tot de ontdekking komen dat – ondanks de verschillende achtergrond en stijl van de componisten – ze compositorisch veel met elkaar gemeen hebben.

Het ensemble bestaat uit een mix van vijf strijkers, een bandoneon en een piano/klavecimbel. De muzikanten hebben hun sporen verdiend in zowel de klassieke muziek als het theater, en zijn gespecialiseerd in de speciale technieken en speelstijlen van de Argentijnse tango.

Voor de pauze hoor je Vivaldi's 'Quattro Stagioni' die je waarschijnlijk wel kent en bijna kunt dromen. Na de pauze wacht een hartstochtelijk en warme verrassing: Piazzolla's 'Cuatro Estaciones Porteñas' (Vier Jaargetijden van Buenos Aires) rechtstreeks uit het bruisende hart van Argentinië.

Bereid je voor op een avond vol passie, emotie en muzikale ontdekkingen!

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Artistieke leiding en viool door Christiaan van Hemert, bandoneon door Matías Pedrana of Santiago Cimadevilla, 1e viool door Emmy Storms of Derk Lottman, viool door Andrea Bentivoglio, altviool door Berdien Vrijland, cello door Douw Fonda, piano/klavecimbel door Margreet Markerink en contrabas door Daniël Lehmann.