Handicap

Rolstoelplaatsen in het theater

In de theaterzaal (zaalgedeelte) is plaats voor vier gasten in een rolstoel (het balkongedeelte is niet te bereiken met een rolstoel). 

Reserveren van een rolstoelplaats via de website is niet mogelijk. Ons Informatiepunt kan deze plekken wel reserveren. Bel 0413 25 61 of mail informatiepunt@markantmaashorst.nl voor het reserveren van deze plekken.  

Vanwege de brandveiligheid kunnen er geen extra rolstoelplaatsen gecreëerd worden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan je bezoek aan te geven, dat je gebruik maakt van een rolstoel. Ook wanneer je tickets hebt gekocht via een extern verkooppunt.

Slechthorende gasten 
De theaterzaal van Markant Maashorst is voorzien van een draadloos hulpsysteem (infrarood) voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. De benodigde minikoptelefoons of de plug (in geval van gebruik van eigen koptelefoon) zijn voor aanvang van de voorstelling gratis af te halen bij de garderobe.

Slechtziende gasten
Er zijn leuningen aanwezig langs alle trappen in de foyer en in de zaal. Deze trappen zijn voldoende verlicht. Daarnaast zijn de trappen in de theaterzaal voorzien van tredenverlichting. De toegang tot het balkon van de theaterzaal is via een hoge trap te bereiken.

Slecht ter been

Voor mensen die slecht ter been zijn is het niet aan te raden balkonplaatsen in de theaterzaal te reserveren. Het balkon van de evenementenzaal is ook bereikbaar via een lift.

Hulphonden
Zowel geleidehonden van slechtziende en blinde gasten, als sociale honden van gasten in een rolstoel zijn welkom in Markant Maashorst. Wel is het belangrijk om dit voorafgaand aan je bezoek door te geven aan ons Informatiepunt, zodat we hier rekening mee kunnen houden.