Toneel raakt!

Het kan prikkelen, ontroeren, verbazen, je laten lachen, maar ook laten nadenken… Eén ding is zeker, een toneelvoorstelling raakt! Vaak heeft een toneelstuk een thema, de grote lijn of boodschap die de personages in scènes op het podium brengen. Markant haalt het doek op voor de meest indrukwekkende toneelstukken voor een heerlijk avondje uit.

Toneelliefhebbers halen dit seizoen hun hart op met het ontroerende drama ‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar de bestseller-roman van Kluun, en het klassieke moordmysterie ‘The Mousetrap’. Geniet van een heerlijke combinatie van cabaret en ontroerend toneel tijdens ‘Alleen Familie’, of ga op zoektocht naar de mysterieuze kunstenaar Piet Mondriaan. Ook dans en toneel ontmoeten elkaar, wanneer Jan Kooijman balletlegende Rudolf Nureyev speelt. Zak weg in het rode pluche en laat je door de toneelmakers van nu meenemen naar een andere wereld!

Ons diverse aanbod van toneel, met voorstellingen van heel verschillende toneelgezelschappen, toneelschrijvers en bekende en minder bekende toneelspelers, biedt iedere toneelliefhebber wat wils.

Onderstaand vind je ons complete aanbod van toneelvoorstellingen:

 • Wat Mijn Man Niet Weet

  Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman
  Komedie waarin oude en nieuwe geheimen ontrafeld worden
  do 7 dec '23

  Een herkenbare, humoristische voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw. Is mijn man wel te vertrouwen? En hoe zit dat met mijn beste vriendinnen?

 • Murder on the Oriënt Express

  Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal e.a.
  Een moordmysterie met verrassende plottwists
  do 11 jan '24

  Eén dood lichaam. Eén gestrande trein. Eén detective aan boord. Kun jij het raadsel van ‘Murder on the Oriënt Express’ oplossen?

 • Murder on the Oriënt Express

  Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal e.a.
  Een moordmysterie met verrassende plottwists
  vr 12 jan '24

  Eén dood lichaam. Eén gestrande trein. Eén detective aan boord. Kun jij het raadsel van ‘Murder on the Oriënt Express’ oplossen?

 • Viva la Diva!

  Frédérique Sluyterman van Loo en Erik Brey
  De operazangeres die geen zuivere noot uit kon brengen
  zo 3 mrt '24

  Durf jij luidkeels te zingen voor een volle theaterzaal? Na deze voorstelling vast wel. ‘Viva la Diva’ vertelt het verhaal over een gefortuneerde zangeres uit de jaren '40 die werkelijk hemeltergend vals geluid uit haar keel wist te brengen.

 • Sonny Boy

  Tarikh Janssen
  Leven met kleine herinneringen
  wo 6 mrt '24
  ‘Sonny Boy’ vertelt het verhaal over de innerlijke wereld van een zoon die zijn ouders op jonge leeftijd uit het oog verloor. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Waldy, alias Sonny Boy, losgerukt van zijn ouders. Er hangt een waas over zijn bestaan. Door terug te grijpen naar het verleden hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen.
 • TOP Vrouwen

  Vriendinnencomedy met ups en downs met Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie
  Door de makers van de populaire tv-series Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers.
  do 11 apr '24

  Zin in een avondje uit vol humor, avontuur en heel veel moodswings? De comedyshow TOP Vrouwen neemt je mee op reis! Een hilarische en herkenbare voorstelling met Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie. Door de makers van de populaire tv-series Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers.

 • Marmoucha

  Na Het Einde
  Een indringende voorstelling over polarisatie die je aan het denken zet
  wo 24 apr '24
  Hoeveel lijk je op je grootste tegenpool? In deze voorstelling ontmoeten een neonazi en een islamitische extremist elkaar op een plek die doet denken aan het hiernamaals. Ze herbeleven het verleden en ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.
 • Masterclass: Pia Douwes kruipt in de huid van Maria Callas

  De sensatie van Broadway terug in Nederland
  Een briljant geschreven toneelstuk van de Amerikaanse succesauteur Terrence McNally
  wo 15 mei '24
  Masterclass: het briljant geschreven toneelstuk van succesauteur Terrence McNally. Waarin opera-ster Maria Callas worstelt met haar innerlijke demonen terwijl ze geconfronteerd wordt met het talent van haar leerlingen. Divagedrag en artiestendom, onvoorwaardelijke passie voor muziek en het kiezen tussen haar carrière of foute mannen; het levensverhaal van Maria Callas wordt vertaald naar een indrukwekkend toneelstuk. Mis het niet!
 • Rust en Vreugd

  Met een topcast bestaande uit o.a. Doris Baaten, Joep Onderdelinden
  Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen-reeks
  do 6 jun '24
  Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt hij in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.