Nieuwe naam en magazine voor Markant Theater Maashorst

Markant, Theater Maashorst. Dát is de nieuwe naam van theater Markant Uden. Als passend sluitstuk van het vijfentwintigjarig jubileum kondigt Markant een naamswijziging en nieuwe visuele identiteit aan. Na de gemeentelijke herindeling verbindt theater in het hart van gemeente Maashorst zijn naam met trots aan de ‘nieuwe’ gemeentenaam en nodigt onder het motto: “Laat je raken…” alle inwoners van harte uit om ook in het 26ste seizoen weer te komen genieten van theater, dans, muziek en cabaret. 

Laat je raken

De nieuwe naam en huisstijl van Markant, Theater Maashorst werd theatraal onthuld tijdens de feestelijke seizoenspresentatie ‘22/’23 op zondagavond 9 oktober. Tien aan Markant gelieerde personen, waaronder jubilerend theatertechnicus Paul van Lanen, oud-directeur Marjorie van Geenhuizen en presentator van de avond Steven Brunswijk, brachten gezamenlijk een act met als thema ‘Laat je raken’. Directeur Jan Wouda presenteerde de volle theaterzaal trots de nieuwe stijl. 

Directeur Jan Wouda: “Het is fantastisch om het jubileumjaar af te mogen sluiten in deze nieuwe stijl. We zijn als theater Markant na al die jaren een gevestigde naam, maar met deze wijziging benadrukken we onze positie als cultuurpodium voor heel Maashorst. En met het nieuwe logo verbeelden we de spotlights waarmee we alle artiesten én onze gasten in het licht zetten en iedereen willen raken. Want theater raakt. De tijdsgeest, de emotie, theater raakt ons allemaal. En dat dragen we graag zwart op wit uit!”


Markant & L!VE Magazine

En dat laatste wordt bovendien onderstreept met een gloednieuw magazine: Markant Magazine / L!VE Magazine. Een combimagazine waarin aan de ene zijde het programma van Markant gecombineerd is met alle culturele en toeristische weetjes en tips van de gemeente Maashorst aan de andere zijde. Het eerste nummer werd in ontvangst genomen door wethouder Harold van den Broek uit handen van Jan Wouda en Ben Maathuis voorzitter van Xplore Maashorst, die samen met De Pul initiatiefnemer zijn van dit huis-aan-huis magazine in de gemeente Maashorst. 

De nieuwe naam, huisstijl en het nieuwe magazine, gaan gepaard met vernieuwing in het theater zelf. Zo is de grote foyer aangepast en biedt deze nu nog meer comfort, gezelligheid en gastvrijheid aan de bezoekers. Ook de garderobe is aanzienlijk verruimd en er is een start gemaakt voor een nieuwe lift. De komende jaren zal Markant stap voor stap, zonder hinder voor bezoekers, artiesten en evenementen de kenmerkende gastvrije sfeer en het bezoekersgemak van de locatie nog verder verhogen en verbeteren voor iedereen.

Laat je raken in Markant Theater Maashorst dit nieuwe theaterseizoen!