Het mooiste van cabaret in ons theater

Een fantastische theaterbeleving, waarbij de tranen ongetwijfeld over je wangen rollen… Van het lachen natuurlijk! Cabaret is een unieke vorm van amusement en een van de meest populaire theatergenres. Niet gek, met de bijzondere combinatie van komedie, dans, theater, zang en poëzie. Van muzikaal cabaret, tot verhalende en maatschappijkritische thema’s en stand-up comedy met veel grappen en humor. Op het podium van Markant komen de meest hilarische cabaretiers en comedians voorbij voor de liefhebber!

 

Het belooft een seizoen boordevol hilariteit en verrukkelijke humor te worden. We hebben weer een aantal bekende cabaretiers weten te strikken. Wat dacht je van Guido Weijers, Peter Pannekoek, Patrick Laureij, Jandino Asporaat, René van Meurs, of Javier Guzman? Naast gevestigde namen uit de comedywereld ontdek je in ons theater ook héél veel aanstormend cabarettalent. De nieuwe generatie cabaretiers en stand-uppers, met vaak al een of meerdere cabaretprijzen op zak, staat te popelen om jou de avond van je leven te bezorgen!

Beleef de mooiste, grappigste en leukste cabaretvoorstellingen. Jong talent en gevestigde namen, voor jong en oud en van maatschappelijk relevant tot nonsens. Van stand-up comedy tot een eindejaarsconference en van geëngageerd cabaret tot onderbroekenlol… Bij Markant Theater Maashorst vindt iedere liefhebber een cabaretvoorstelling naar wens. Voorstellingen boordevol amusement en hilariteit om te schuddebuiken van het lachen! Onze voorstellingen:

 • De Cabaret Club

  Laat je verrassen! De line-up is geheim
  Éen avond, vier shows. Lachen gegarandeerd!
  za 30 sep '23
  Geniet van een superleuke en te gekke line-up! Cabaretiers die barsten van het talent brengen jou een theaterbeleving die je lang bij zal blijven.
 • Wim Daniëls

  Filosofietsen
  Een vermakelijke en leerzame theatervoorstelling
  wo 4 okt '23
  Wim Daniëls neemt je mee in de geschiedenis van de fiets. Op amusante wijze vertelt hij over zijn liefde voor fietsen. En over de doofstomme wielrenner Albert Sutherland Royaards. Op z’n Wims speelt uiteraard ook de liefde voor taal een grote rol in ‘Filosofietsen’.
 • Bert Visscher

  Dat zie je een ander niet doen
  Maak je klaar voor een typische Visscher-avond met splinternieuw én nostalgisch materiaal!
  di 17 okt '23

  Met maar liefst 42 jaar aan ervaring verschijnt Bert Visscher weer op de planken. En dit kan weleens de laatste keer zijn … Geniet van een avond met cabaretklassiekers à la Visscher!

 • Bert Visscher

  Dat zie je een ander niet doen
  Maak je klaar voor een typische Visscher-avond met splinternieuw én nostalgisch materiaal!
  wo 18 okt '23

  Met maar liefst 42 jaar aan ervaring verschijnt Bert Visscher weer op de planken. En dit kan weleens de laatste keer zijn … Geniet van een avond met cabaretklassiekers à la Visscher!

 • Knock-out Comedy Crew

  Vier cabaretiers en een MC
  Ontwapenende stand-up comedy waarbij geen blad voor de mond wordt genomen. Iedere show een andere samenstelling van cabaretiers!
  wo 18 okt '23
  Een avond met de Knock Out Comedy Crew staat garant voor schaterlachen, en onvervalste stand-up comedy zonder rode draad. Laat je meevoeren door vier cabaretiers en een MC. De line-up is iedere voorstelling een verrassing!
 • Jeroens Clan

  Korte Metten
  De hoogste tijd om te zeggen waar het op staat!
  do 2 nov '23

  Cabarettrio Jeroens Clan is er klaar mee! Het is tijd om taboes te doorbreken en heilige huisjes omver te werpen. Beleef een avondvullende voorstelling vol snelle scènes, rauwe liedjes, en nietsontziende grappen.

 • Martijn Crins

  Mesthoop
  Martijn gaat op zoek in de drek
  di 7 nov '23

  Martijn Crins won de jury- en publieksprijs op het Cameretten Festival 2009, maar ging als acteur en muzikant verder. Zo trok hij de wereld in. Via theater, film, muziek, voetbalkantines, de nodige kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden is hij terug als cabaretier.

 • Marjolijn van Kooten

  Hoe vind je het zelf gaan?
  Een psychiatrisch cabaret dat nog beter werkt dan therapie!
  wo 8 nov '23
  Heb jij ook een overactief hoofd? Of last van zelfacceptatie? Marjolijn brengt psychische problematiek de planken op. En humor staat voorop!
 • Duzyem Show

  BORRELNOOTJEZ
  Na drie jaar wachten, extra grappig!
  wo 8 nov '23
  Na jaren in de vrieskast te hebben gezeten, is theatergezelschap BORRELNOOTJEZ klaar om hun sprankelende show 'Duzyem Show' te hervatten. Met nog meer typetjes, muziek, dans en interactie belooft deze voorstelling je een avond vol lachen en verwondering.
 • Remy Evers

  Gewoon Remy
  Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden
  wo 15 nov '23
  In zijn leven wil Remy twee dingen: de wereld ontdekken en prins Carnaval worden. Net als zijn vader. In zijn theatershow doet hij de ultieme poging om iets van zijn leven te maken. Want dat is nog niet echt gelukt. Beleef een komische, sterk visuele en ontroerende reis door het hyperactieve brein van Remy.
 • Urbanus

  BIS BIS BIS!
  Een komische muziekshow die jou van je stoel laat vallen van het lachen!
  vr 17 nov '23

  Een tikkeltje grof, vol energie en met een goede portie humor. Een show à la Urbanus vol kersverse liedjes, sketches én bekende meezingers.

 • Urbanus

  BIS BIS BIS!
  Een komische muziekshow die jou van je stoel laat vallen van het lachen!
  za 18 nov '23

  Een tikkeltje grof, vol energie en met een goede portie humor. Een show à la Urbanus vol kersverse liedjes, sketches én bekende meezingers.

 • Martijn Koning

  Appeltjes Schillen
  Een schaamteloze en ongemakkelijke onthulling van de waarheid
  wo 22 nov '23
  Voor Martijn is het tijd om te breken met de norm. Hij werpt een schaamteloze blik op de waarheid en trotseert de ongemakkelijke situaties die daarbij komen kijken. ‘Appeltjes Schillen’ biedt het perfecte recept voor een hilarische avond.
 • Chris Verlaan

  De Kringloper
  Een komische zoektocht naar ‘de oase van rust’, maar dan in de kringloopwinkel.
  do 23 nov '23

  Het leven van een autistische cabaretier gaat niet altijd over rozen. Daarom vlucht Chris naar de kringloop: zijn oase van rust. Kan hij daar wel ontkomen aan lastige levensvraagstukken?

 • Jasper van der Veen

  Niet gehinderd door enige kennis
  Alles kapot redeneren, of spontaan ouwehoeren?
  wo 29 nov '23
  Wordt Jasper gehinderd door zijn kennis? Daar twijfelt hij zelf ook over. Beleef een komische ontdekkingstocht naar de balans van genuanceerde én ongezouten meningen.
van 4