Rondje Markant met Niels

Maak kennis met Niels, onze allround podiumtechnicus. Hij faciliteert bezoekende gezelschappen met het opbouwen, draaien en afbreken van voorstellingen. Als je tijdens de voorstelling een decorstuk ziet bewegen, is de kans groot dat Niels achter de knoppen staat. Hij vind het fijn dat er bij Markant veel mogelijkheden zijn om door te groeien en zichzelf te ontwikkelen in verschillende disciplines!

"Elke werkdag is anders", vertelt Niels. "Soms werk ik samen met een heel groot team en soms ben ik alleen. De ene keer zijn de voorstellingen summier opgezet en andere keer zijn de decorstukken heel groot of hangt er enorm veel licht in. Onderdeel uitmaken van een productie is een heel tof gevoel. Om 20.15 uur gaat het doek open; ik zorg dat alles dan tiptop geregeld is. Zijn er technische problemen? Dan merken de gasten hier niets van!"

"Het leuke van Markant is dat we ook een evenementenhal hebben die multi-inzetbaar is. Van bandjes tot bedrijfsfeesten: we zien ze allemaal voorbij komen. Het theater laat bezoekers de dagelijkse sleur even vergeten, doordat zij zichzelf lekker verliezen in een voorstelling. Of het nu dans, toneel of een coverband is. Mensen wanen zich even in een totaal andere wereld. Zo blijft de verwondering die ik hoort als ik het voordoek opentrek bij een kindervoorstelling ook altijd bijzonder."

Niels vertelt dat wij bij Markant achter de schermen een super gedreven team hebben dat echt op elkaar kan rekenen. Wist je dat er ook echt een vaktaal bestaat in het theater? Zo hebben wij bijvoorbeeld heel veel verschillende manieren om links en rechts te benoemen. Buitenlandse acts gebruiken hiervoor vaak andere benamingen. "Altijd interessant", lacht Niels.

Tot slot deelt Niels zijn favoriete plek: "Dat is toch gewoon het toneel, mijn werkplek. Waar wij elke dag met een lege toneelvloer beginnen en eindigen, maar waar in de tussentijd zóveel bijzondere dingen gebeuren."

Wil jij de techniek van Niels aanschouwen? Of even uit die dagelijkse sleur komen door te genieten van een voorstelling? Bekijk ons programma op markantmaashorst.nl en boek je tickets. Dan zien we je snel!