Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Rolstoelplaatsen

In de theaterzaal en de evenementenzaal zijn vier rolstoelplaatsen. Je kunt de rolstoelplaatsen reserveren via ons informatiepunt. Bel 0413-256110 of mail naar informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Vanwege de brandveiligheid kunnen er geen extra rolstoelplaatsen gecreëerd worden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan je bezoek aan te geven dat je gebruik maakt van een rolstoel, ook wanneer je tickets hebt gekocht via een extern verkooppunt.

Toiletten

In Markant zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. Deze vind je beneden in de grote foyer en bij de evenementenzaal. In het toilet is een alarmsysteem aanwezig. Met dit systeem kan het personeel van Markant gealarmeerd worden.

Lift

Er zijn liften aanwezig om de diverse niveaus te bereiken. Daarnaast is er in de grote foyer een hellingbaan aanwezig voor het overbruggen van niveauverschillen in de vloer. Het balkon in de theaterzaal is niet bereikbaar met de lift. 

Slechthorende gasten

De theaterzaal van Markant heeft een draadloos hulpsysteem (infrarood) voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. Je kunt de benodigde minikoptelefoons of de plug (als je je eigen koptelefoon wilt gebruiken) voor aanvang van de voorstelling gratis afhalen bij de garderobe.

Slechtziende gasten

Er zijn leuningen aanwezig langs alle trappen, in de Foyer en in de theaterzaal. Deze trappen zijn voldoende verlicht. Daarnaast zijn de trappen in de Theaterzaal voorzien van tredenverlichting. De toegang tot het balkon van de theaterzaal is via een hoge trap te bereiken.

Slecht ter been

Voor mensen die slecht ter been zijn is het niet aan te raden balkonplaatsen in de theaterzaal te reserveren. Het balkon van de evenementenzaal is ook bereikbaar via een lift.

Hulphonden

Zowel geleidehonden van slechtziende en blinde gasten, als sociale honden van gasten in een rolstoel zijn welkom in Markant. Wel is het belangrijk om dit voorafgaand aan je bezoek door te geven aan ons informatiepunt, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Vragen of opmerkingen?

Onze medewerkers staan graag voor je klaar. Neem contact op via 0413 – 256110 of informatiepunt@markantmaashorst.nl