Ons Moeder

Een intieme keukenvoorstelling over moeders
Toneel, verhalen, dans, muziek en meer
vr 16 mei '25 20:15
vr 16 mei '25
20:15
  • vr 16 mei '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

‘Ons Moeder’ is, jawel, een show gewijd aan moeders. Samen met het publiek gaan Evrim en Sabine op zoek naar de overeenkomsten tussen moeders. Hoeveel lijk jij op je moeder?

Iedereen heeft een moeder, maar iedereen gaat hier anders mee om. Paleis voor Volksvlijt gaat op zoek naar de moederrol in verschillende culturen. Welke slaapliedjes werden er gezongen? Hoe werd er gepraat over liefde? Hoe strafte moeder? Wat was haar lievelingsrecept? En haar diepste droevige geheim?

Van alle onzekerheden in het leven kun je er van één zeker zijn: we hebben allemaal een moeder. Zij heeft je negen maanden gedragen en verdroeg de pijn om je geboren te laten worden. Zij gaf je te eten, voedde je op en zat naast je bed wanneer je ziek was. Zij is jouw voorbeeld. Of juist precies het tegengestelde van wat je wil zijn. En toch sijpelt zij telkens ergens door in je eigen gedrag.

Het publiek schuift aan in de keuken bij de actrices Evrim Akyigit en Sabine Beens. Samen spelen en dansen ze, vertellen ze hun verhalen en tonen ze de verschillen en overeenkomsten van hun moeders uit alle windstreken. Om er zo (weer) achter te komen dat ze niets zijn zonder ze.

Om de intimiteit van deze voorstelling te versterken, zijn er plaatsen op het podium te bestellen. Wees er snel bij! 

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Geproduceerd door DG Theaterproducties, fotografie door Marc Bolsius, gespeeld door Evrim Akyigit en Sabine Beens.