Cyrano de Bergerac

Muzikale komedie, zo scherp als een sabel!
Iconisch liefdesverhaal van Cyrano Bergerac met fonkelende poëzie en livemuziek
wo 25 jun '25 20:15
wo 25 jun '25
20:15
  • wo 25 jun '25
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac is een tragikomische klassieker, nu in een gloednieuwe bewerking met fonkelende poëzie en livemuziek.

In deze indrukwekkende versie van Cyrano, met een 11-koppige topcast van acteurs en muzikanten, onthult zich een spannende liefdesdriehoek waarin de personages steeds het gevoel hebben te kort te schieten. Cyrano (Jeroen Spitzenberger), de charmante en eigenzinnige meesterdichter verbergt zijn liefde voor Roxanne (Shelley Bos) vanwege zijn opvallende lelijke neus. Hij smeedt een plan om de knappe Christian (Keanu Visscher) te laten schitteren in de strijd om Roxannes hart. Maar waar Cyrano last heeft van zijn lelijkheid, is het bij Christian en Roxanne de schoonheid die in de weg zit.

In een tijd waarin de perceptie van ons uiterlijk sterk beïnvloed wordt door sociale media en de voortdurende druk om te voldoen aan een ideaalbeeld, is de thematiek van Cyrano misschien wel actueler dan ooit.

Cyrano, een komedie vol muziek, passie en poëzie. Met spitsvondige teksten scherper dan een sabel. Wie gaat er vandoor met de prachtige Roxanne? Cyrano met zijn onbegrensde liefde en charismatische persoonlijkheid óf Christian met zijn grote hart en schoonheid? Dit tijdloze verhaal over liefde en zelfbeeld en de druk van de maatschappij is een klassieker die je gezien móet hebben.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.

Jeroen Spitzenberger

Credits

Geproduceerd door Bos Theaterproducties / Inge Bos
Geregisseerd door Jasper Verheugd
Bewerking door Jibbe Willems
De cast bestaat uit Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Job Greuter, Finn Poncin, Jefferson Manson, Sem Konijn, Jante Inonge Stekelenburg en Julie-Anne Sikkens
Muziek door Fons Merkies
Decor- en kostuumontwerp door Joris van Veldhoven.