Gabbers waren we

Olivier Diepenhorst
Over vriendschap en worden wie je wil zijn, op 160 beats per minuut
do 12 dec '24 20:15
do 12 dec '24
20:15
  • do 12 dec '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Gabbers waren we is een rauwe theatershow van Olivier Diepenhorst over vriendschap en worden wie je wil zijn, op 160 beats per minuut.

De Rotterdamse Energiehal, ergens halverwege de jaren negentig: duizenden gabbers komen bij elkaar om nachtenlang te hakken. Daar worden Alex, Moon en Ben beste vrienden. Onoverwinnelijk lijken ze, in een roes van XTC, zweet en op 160 beats per minuut. Tot ze zichzelf én elkaar kwijtraken.

Vijfentwintig jaar later en een leven verder, treffen Alex en Moon elkaar weer. Een nacht lang worden ze geconfronteerd met hun verleden en keuzes. Ze proberen te hervinden wat ze verloren zijn.

Gabbers waren we is een losgeslagen muzikale theatertrip van regisseur Olivier Diepenhorst die zich afspeelt in de gabberscene van de jaren negentig, toen maar liefst een kwart van de jongeren zich gabber noemde, tot grote afschuw van de rest van Nederland.

In de voorstelling wordt gebruikt gemaakt van harde muziek, stroboscopen en laserlicht.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Idee van Emmie Kollau
Regie door Olivier Diepenhorst
Script door Emmie Kollau en Vera Morina
Muziek door Koen van der Wardt.