Op donderdag 21 september openen de deuren van Markant zich voor het grote publiek. Dit na een korte zomerpauze. Een pauze waarin het Markant-team zeker niet heeft stilgestaan. Van techniek- tot horecapersoneel: iedereen staat weer tiptop klaar om magische theaterbelevingen waar te maken. Te beginnen met de seizoensopening!

“De seizoensopening zorgt ieder jaar weer voor inspiratie, gezelligheid en verwondering”, deelt theaterdirecteur Jan Wouda. “We verrassen bezoekers met voorproefjes uit het nieuwe seizoen en delen het laatste nieuws. Ook dit jaar hebben we veel moois in petto, in verschillende genres zoals cabaret en muziek. Met als kers op de taart? Een extra optreden in de foyer!” 

Komedie gegarandeerd
Dit jaar staat de seizoensopening in het teken van kostuumdrama. De stijl van Jane Austen en de bekende Netflix-serie Bridgerton. Met golvende jurken, opzichtige pruiken en kokette dansuitvoeringen. “Een mooie inhaker”, deelt Wouda. “Want op donderdag 8 februari staat de komedieshow De Ongeplukte Zusters bij ons op de planken. Deze voorstelling met en door Ilse Warringa, onder andere bekend van De Luizenmoeder, gaat twee eeuwen terug in de tijd. Kostuumdrama én komedie gegarandeerd!”

Markant trakteert
Als theater voor en door Maashorst wil Markant de seizoensopening laagdrempelig houden. Voor een symbolische prijs van € 3,50 kunnen geïnteresseerden erbij zijn, iedereen is welkom! Het theater zorgt voor optredens, bubbels en een pauzedrankje. Maurice de Greef, onder andere bekend van Passie voor Pasen, leidt het publiek door de avond. Een avond vol verrassingen.

Seizoen met grote namen
“Het nieuwe theaterprogramma is spraakmakend en in trek”, vertelt Jan enthousiast. “Zowel bij nieuwe bezoekers als trouwe theaterliefhebbers. Mooi om te zien dat diverse shows snel uitverkochten; de ticketverkoop gaat als een speer. Er staan meer grote namen dan ooit op ons podium, zoals Henry van Loon, Najib Amhali, Youp van ’t Hek en Simone Kleinsma. Ook de minder bekende producties gaan bezoekers raken! Ik nodig mensen van harte uit om eens wat nieuws te proberen, zoals de familievoorstelling Wolf op 19 oktober of de musical Autumn Nights op 14 oktober.”

Bestel je tickets