Voorstelling ‘Rust & Vreugd’ geeft amateurspelers een kans

Op donderdag 6 juni 2024 is de voorstelling ‘Rust en Vreugd’ te zien bij Markant Theater Maashorst. Deze succesvolle opvolger van de Hendrik Groen-reeks toert door het hele land. Bos Theaterproducties geeft amateurspelers met ervaring de kans om zich bij de cast te voegen. Een topcast met onder anderen Doris Baaten en Joep Onderdelinden.

‘Rust & Vreugd’ is gebaseerd op de dagboeken van Hendrik Groen en neemt het publiek mee naar volkstuinvereniging Rust en Vreugd. De 68-jarige Emma Quaadvliegh, gespeeld door Doris Baaten, betrekt na het overlijden van haar man een tuinhuisje op het complex. Samen met een bonte groep medebewoners komt ze in actie tegen de bewoners die haar niet warm verwelkomen. De voorstelling is een mix van humor, ontroering en muziek. En biedt een scherpe blik op de maatschappij.

“Ben jij tussen de 30 en 60 jaar oud en heb je ervaring met acteren bij een amateur- of semiprofessioneel gezelschap? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van een bijzondere en grote productie. Je kunt je aansluiten als een van de bewoners in het volkstuincomplex”, deelt Bos Theaterproducties. Verdere criteria zijn beschikbaarheid voor repetities in februari en maart 2024 én tussen maart en juni voor maximaal tien tot vijftien voorstellingen.

“Geïnteresseerden kunnen tot en met 31 augustus op onze oproep reageren. Dit, door een e-mail te sturen naar rustenvreugd@bostheaterproducties.nl, gericht aan Janiek Bouman. In de e-mail dien je jouw cv bij te voegen, waarin je kort je ervaring toelicht, en een foto van jezelf. Ervaring met zang is niet noodzakelijk, dus ook als je geen zangervaring hebt, moedigen we je aan om te reageren.”