Hysterische, swingende over-the-top Broadwaymusical

Jan Wouda: 'Ik ben er trots op dat Markant ook de grote musicals naar de Maashorst kan brengen. Na vorig seizoen met The Titanic is het nu tijd voor een meer hedendaagse musical, The Prom

Het is een hysterische, swingende over-the-top Broadwaymusical, al zou je dat op basis van het verhaal niet direct verwachten. De musical gaat over een waar gebeurd verhaal over het lesbische meisje Emma in de staat Mississippi in Amerika, waar het conservatisme de boventoon speelt. Emma wil met haar geheime vriendin naar het schoolbal (The Prom), maar wordt aan alle kanten tegengewerkt. Haar verhaal wordt opgepikt door een aantal hysterische, uitgerangeerde musicalsterren die hun imago wel willen opkrikken met een ‘actie voor het goede doel’. Gaandeweg komen ze erachter dat er maar één ding echt van belang is: jezelf kunnen en mogen zijn!

Ik kijk vooral uit naar de sterrencast met Pia Douwes, Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Wieneke Remmers en Juliëtte van Tongeren. Heerlijk om ze te zien schitteren in weer een nieuwe topproductie.

Het verhaal van deze musical was ook als film te zien op Netflix met hoofdrollen voor Meryl Streep & Nicol Kidman.'