Van ongekend naar erkend talent in Free Birds Fly!

Compagnie 21 is een professioneel inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door hun poëtische, rauwe en menselijke danstheater. De harde kern van Compagnie 21 bestaat uit mensen met een beperking. Het is een onderdeel van Stichting Theaterwerkplaats Tiuri. 

Compagnie 21 biedt ongekend talent de kans om hun unieke talent te laten zien aan iedereen. Dit doen zij samen met gastdansers en muzikanten die allemaal hun eigen verhalen meebrengen. Door elkaar te ontmoeten vallen maskers af en wordt de mens in al zijn kleuren en verschillen zichtbaar. 

Kleur in de wereld 
Artistiek directeur Bas Roijen: “Voor ons is de emancipatie van onze spelers, dansen en muzikanten gelijkwaardig aan de kwaliteit van de voorstellingen. Deze gaan hand in hand. Talent ontwikkelt zich het beste als het er mag zijn op ieders eigen manier.” Zo brengt Compagnie 21 brengt extra kleur de wereld in. En dat valt op, want het gezelschap oogstte veel aandacht en succes in relatief korte tijd. 

Dat is mede te danken aan huischoreograaf Jordy Dik. Zijn visie op de relatie tussen dans en muziek is kenmerkend voor de voorstellingen van Compagnie 21. Vaak worden ze een ‘muzikale choreografie’ genoemd. Het is geen pure dans, maar bevatten ook veel muziek en tekst. 

Free Birds Fly 
Compagnie 21 heeft dans- en theaterland wakker geschud met haar authentieke performers en voorstellingen. In Free Birds Fly, gaan elf performers op een missie. Zij willen dansen om vrij te zijn. Free Birds Fly is een zoektocht naar hoe we vrij kunnen zijn in onze kern. Zoek je mee?