Marmoucha

Na Het Einde
Een indringende voorstelling over polarisatie die je aan het denken zet
wo 24 apr '24 20:15 - 21:45
wo 24 apr '24
20:15 - 21:45
  • wo 24 apr '24
    20:15 - 21:45
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Hoeveel lijk je op je grootste tegenpool? In deze voorstelling ontmoeten een neonazi en een islamitische extremist elkaar op een plek die doet denken aan het hiernamaals. Ze herbeleven het verleden en ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

Twee tegenpolen staan oog in oog met elkaar: de neonazi Christiaan en de islamitische extremist Ali. De mannen waren niet altijd zo radicaal. De omstandigheden hebben hen gevormd tot de mannen die ze nu zijn. In de indringende muziekvoorstelling ‘Na Het Einde’ nemen theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni stelling tegen de verharding en polarisatie in de samenleving. Dat doen ze op een vermakelijke, uitgesproken manier.

Vanuit een plek die doet denken aan het hiernamaals, keren Christiaan en Ali terug naar de periode waarin ze elk afzonderlijk ontspoorden en radicale ideeën ontwikkelden. Ze ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

“De anderen zijn in wezen precies wat we nodig hebben om onszelf te leren kennen”, aldus Jean-Paul Sartre in 1965. In deze voorstelling gaan Mohammed Azaay en Karim El Guennoni met deze uitspraak aan de haal. ‘Na Het Einde’ is een bizarre, tot nadenken stemmende voorstelling met maatschappijkritische, humoristische en filosofische aspecten. Het is de vierde voorstelling van het duo.

Mohammed en Ali staan bekend om hun snelle en vlijmscherpe speelstijl, hun doortastende dialogen, hun dromerige monologen en de absurde situaties die ze op het podium schetsen. Theater, muziek, geluid en video passeren de revue. De producties van Marmoucha integreren een moderne benadering van de culturele, muzikale rijkdom van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. Geniet van een samensmelting van verschillende, muzikale genres. En leer jezelf én de ander beter kennen.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Bij deze voorstelling is De Ronde Tafel aanwezig, sluit gezellig aan! Lees meer over De Ronde Tafel via deze link.

Credits

Spel door Mohammed Azaay en Karim El Guennouni
Tekst door Enver Husicic

www.marmoucha.nl