Remy Evers

Gewoon Remy
Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden
wo 15 nov '23 20:15
wo 15 nov '23
20:15
  • wo 15 nov '23
    20:15
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

In zijn leven wil Remy twee dingen: de wereld ontdekken en prins Carnaval worden. Net als zijn vader. In zijn theatershow doet hij de ultieme poging om iets van zijn leven te maken. Want dat is nog niet echt gelukt. Beleef een komische, sterk visuele en ontroerende reis door het hyperactieve brein van Remy.

Op het podium vertolkt Remy zichzelf. Gewoon Remy. Niemand anders. Hij is al bijzonder genoeg. Althans, zijn ouders zeiden altijd al dat hij een speciaal kind was. Anders dan alle andere kinderen. Niet alleen zijn ouders, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen waren het hier mee eens. 

Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken. In ‘Gewoon Remy’ doet hij de ultieme poging om iets van zijn leven te maken. Hij brengt een sterk visueel staaltje cabaret, op het snijvlak van humor en ontroering. En alles met één doel voor ogen: prins Carnaval worden. Net als zijn overleden vader. Verwacht een absurdistische en komische avond, met soepel spel en een sterk gevoel voor timing. In zijn spel zegt Remy meer dan hij vertelt. 

Remy Evers (1992, Maastricht) studeerde in 2017 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2016 toerde hij met Minou Bosua (Bloeiende Maagden) door het land met haar voorstelling ‘Minoux’. In 2019 won Remy de juryprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten. Remy is niet alleen in het theater te zien en te horen. Hij was ook acteur in bijvoorbeeld 'Komt een man bij de dokter', gastschrijver bij 'De Orde van de Dag' van Het Zuidelijk Toneel en Het Nieuw Utrechts Toneel én leverde onlangs een vaste bijdrage aan het radioprogramma 'De Avondklok' op 100% NL.

Heb jij Remy vorig jaar ook in het theaterweekend met de Cabaresafette gezien? 

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

De humor van Evers is niet onder één noemer te vangen, soms subtiel, dan weer compleet absurdistisch en alles wat daartussen zit. Het lijkt totaal niet gedoseerd maar, is perfect geregisseerd en getimed.

Theaterparadijs, vier sterren.