The music of Ennio Morricone

Ensemble Le Muse
Iconische en indrukwekkende filmmuziek wordt tot leven gebracht
za 25 nov '23 20:15
za 25 nov '23
20:15
  • za 25 nov '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Geniet van een avond met prachtig vertolkte soundtracks, ondersteund met filmbeelden en foto’s. Onder leiding van dirigent Andrea Albertini creëert het Italiaanse ensemble een magische sfeer. De avond wordt verrijkt met anekdotes en biografische feiten over de beroemde Ennio Morricone. Laat je meevoeren door het innemende spel van Ensemble Le Muse!

De muziek van de talentvolle componist Ennio Morricone is niet alleen indrukwekkend, maar ook iconisch. Met maar liefst vijfhonderd composities op zijn naam, heeft Morricone de wereld van filmmuziek voor altijd veranderd. Hij is een van de meest invloedrijke musici van onze tijd.

Geniet van een indrukwekkend concert waarin prachtig vertolkte soundtracks worden ondersteund met filmbeelden en foto’s. Deze beelden komen rechtstreeks uit de films waarvoor Morricone zijn composities creëerde. Dirigent Andrea Albertini verrijkt de avond met anekdotes en historische en biografische feiten over Ennio Morricone. Al bij al creëert het Italiaanse ensemble een aangrijpend concert met dit eerbetoon aan Ennio Morricone.

Ensemble Le Muse wordt volledig vertegenwoordigd door vrouwelijke muzikanten. Al deze vrouwen verdienden hun sporen bij de beroemde muziekgroep Rondò Veneziano. Op het programma staan tal van beroemde soundtracks uit het oeuvre van Morricone. Geniet van bekende composities als 'For a few dollars more', 'The good the bad and the ugly', en 'The hateful eight'. Met deze laatste compositie won Morricone in 2016 op 87-jarige leeftijd een Oscar voor beste originele filmmuziek.

Vocaliste Angelica Depaoli weet de emotie uit de filmmomenten op indrukwekkende wijze te vertolken in haar zang. Laat je meeslepen door de grootste muziektalenten uit Italië in ‘The Music Of Ennio Morricone’.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.