Piaf Musical

met Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits
Een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van een legende
wo 31 jan '24 20:15 - 22:50
wo 31 jan '24
20:15 - 22:50

In de meeslepende ‘Piaf Musical’ leer je de wereldberoemde Franse legende Édith Piaf beter kennen. Actrice Suzan Seegers vertolkt hoe Piaf haar laatste adem uitblaast. Juist op dit moment staat het leven centraal. Geniet van een muzikale en aangrijpende avond over het leven én de dood van wereldster Édith Piaf.

Het verhaal achter de legende
Édith Piaf is zojuist overleden. En ze is behoorlijk in de war. Dit is niet hoe ze haar dood bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Haar man Theo Sarapo heeft een ambulance gebeld. Tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. Pas net overleden komt de verwarde Piaf vier personages tegen: de engel, de duivel, de nar en de dood. In een lange tocht richting de Franse hoofdstad houdt Édith tegenover de vier personages vol dat ze niet dood is. Althans, zolang ze niet in Parijs is. De vier passagiers hebben ieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan achtergelaten. Edith wil weten waar deze personages in haar leven waren. Tijdens de lange reis probeert ze dit te ontdekken. Aan de hand van verhalen en onvergetelijke muziek van Piaf zelf.

Muzikale herinneringen
Na een leven vol drank, drugs en mannen stierf zestig jaar geleden een van de grootste artiesten van Frankrijk: Édith Piaf. Tot op de dag van vandaag worden haar prachtige liederen over de hele wereld geluisterd en gezongen. Je herkent vast nummers als ‘Non, Je ne regrette rien’, ‘Padam’ en ‘La vie en Rose’. Beleef een musical over het leven én de dood van de Franse superster. Met verhalen en onvergetelijke muziek leer je Piaf, haar leven en haar muzikale oeuvre nog beter kennen.

Ter gelegenheid van het zestig jarig overlijdensjubileum van Edith Piaf, heeft Suzan Seegers een eigen versie van Piafs beroemdste song uitgebracht.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Spel en zang door Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits
Regie door Martin Michel
Fotografie door Annemieke van der Togt