Sven Hammond Big Band plays Ray Charles

Sven Figee en zijn zestienkoppige big band
Een indrukkwekkende reis door de muzikale carrière van Ray Charles
do 28 dec '23 20:15 - 22:35
do 28 dec '23
20:15 - 22:35
  • do 28 dec '23
    20:15 - 22:35
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Beleef een waar muzikaal spektakel in deze wervelende ode aan Ray Charles. De zestienkoppige Sven Hammond Big Band vertelt waarom Charles zo’n grote inspiratiebron voor hen is en brengt de meest indrukwekkende songs van ‘the genius’ tot leven.

Ray Charles. Wie kent hem niet? Hij is een pionier voor muziekgenres als soul, jazz en rhytm and blues. Met gevoelige en swingende hits als ‘I got a woman’ en ‘Georgia on my mind’ veroverde hij de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld.

In de splinternieuwe theatershow ‘Sven Hammond Big Band plays Ray Charles’ neemt bandleider Sven Figee je mee op een reis door de muzikale carrière van Charles. Zijn talenten als pianist, componist, songwriter én zanger staan centraal. Maar er wordt ook stilgestaan bij hoe hij een podium heeft gecreëerd voor zwarte en gehandicapte muzikanten. Ray Charles was een van de eerste zwarte muzikanten die een groot publiek wist te bereiken. En hij liet aan dit publiek zien hoe hij als blinde muzikant omging met zijn handicap. Charles heeft diversiteit op de muzikale kaart gezet en zo de muziekwereld voor eens en voor altijd veranderd.

Ray Charles was een van de allereerste muzikanten die zich dikwijls liet begeleiden door een big band. In deze show ervaar je hoe de zestienkoppige band het muzikale oeuvre van Charles eer aan doet! De topmuzikanten van de Sven Hammond Big Band maken de avond compleet door persoonlijke anekdotes en verhalen te delen. Ze vertellen hoe belangrijk Ray Charles voor hen is geweest als inspiratiebron en in hun ontwikkeling tot muzikant.

Geniet van een avond met nummers en verhalen over een van de meest inspirerende muzikanten ter wereld.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.