Wolf (familievoorstelling)

Welkom in de wondere wereld van de wolf en de natuur
Ontdek de verbazingwekkende geheimen van het bos!
do 19 okt '23 19:30
do 19 okt '23
19:30
  • do 19 okt '23
    19:30
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Dit kan niemand zijn ontgaan. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? De komst van dit machtige roofdier is voor sommige een verrijking van het bos, maar anderen zien zijn terugkomst als een verschrikking.

Welke impact heeft de terugkeer van de wolf op het bos? Welke invloed heeft dit op de andere dieren zoals bijvoorbeeld de vos, das, herten en het wild zwijn? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven rondlopen. En wat betekent de terugkeer voor ons? 

De eerste gedachte die bij velen opkomt, is dat de wolf een gevaarlijk dier is. En waarom zien we de wolf al vanaf de oudheid als speciaal wezen? Want hij komt voor in tal van sprookjes en sages. Komt dat doordat het gezinsleven van de wolf zoveel lijkt op het onze? Hebben we werkelijk twee miljoen tamme wolven thuis zitten in Nederland? 

Cees van Kempen vertelt er meer over. Hij geeft een inkijkje in de verbazingwekkende geheimen van het bos. Een voorstelling waarin de mythe en het mysterie van de wolf én het magische karakter van de natuur centraal staan

Voor zijn project heeft Cees van Kempen drie jaar tussen de wolven in de bossen geleefd en vond hij het antwoord op al zijn vragen. Het leidde tot een unieke film en een fotoboek. Het prachtige verhaal is vertoond in 130 bioscopen door heel Nederland en zal in 2023 ook op de televisie te zien zijn. 
Maar Cees heeft nog veel meer te vertellen! Nu neemt hij in een multimediale voorstelling jou mee in de avonturen die hij in het veld beleefde. Want hoe spannend en gaaf is het niet om wolven te filmen! Niet alleen deelt Cees de sensatie van zijn leven in het veld, hij neemt je mee in de wondere wereld van de wolf en de natuur. Maar ook in de verbazingwekkende geheimen van het bos. Een voorstelling voor jong en oud.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Cadeautje!
Van 18 t/m 25 oktober vindt de Nationale KinderTheaterWeek plaats. En dat gaan we vieren, samen met jou. We hebben een leuk cadeautje voor jou. Benieuwd? Klik snel verder

 

Credits

Website: www.iwp-wildlife.com
Website: www.wolfboek.nl
Facebook: WolfdefimNL
Instagram: WolfdefilmNL