Pavarotti meets Alberti

Eric Reddet, Ad Knippels, Thijs Borsten, Gert Wantenaar, Jasper Somsen
Gebaseerd op een waargebeurde ontmoeting
vr 6 okt '23 20:15
vr 6 okt '23
20:15
  • vr 6 okt '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Het oeuvre van de twee grote zangers, Pavarotti en Alberti, wordt tot leven gebracht. Geniet van hun meesterwerken in deze nostalgische, muzikale avond waarin de liefde voor levensliederen centraal staat.

Het is 1981 en Luciano Pavarotti treedt op in het Concertgebouw in Amsterdam. Willy Alberti is een groot liefhebber van de zangkunsten van Pavarotti. Na afloop van het concert trekt Alberti de stoute schoenen aan: hij besluit de door hem bewonderde operazanger te ontmoeten en baant zich een weg naar de kleedkamer van Pavarotti. Alberti verkoopt in zijn platenzaak de mooiste albums van Pavarotti, en hij vraagt de operazanger om deze te signeren. Mét handtekening van de meester zelf verkopen de albums een stuk beter.

Tijdens hun rendez-vous praten, lachen, drinken, én zingen Alberti en Pavarotti hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn treffend: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.

In ‘Pavarotti meets Alberti’ zie en hoor je twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied. Pavarotti wordt vertaald door Eric Reddet: een lyrische tenor uit Frankrijk, al jaren woonachtig en werkzaam in Nederland. Reddet is een van The Platin Tenors bij André Rieu. Als solist is hij regelmatig te zien in het televisieprogramma ‘Maestro’.

Alberti wordt vertaald door Ad Knippels, die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft op het Nederlandse toneel. Hij is bekend van voorstellingen als ‘Midzomernachtsdroom’ en ‘’karakter’, en was te zien in musicals zoals ‘Ciske de Rat’ en ‘Spring Awakening’. Ook op beeld heb je Knippels kunnen bewonderen in ‘Flikken Maastricht’ of in films zoals ‘Lucia de B’. In 2011 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in ‘Spring Awakening’. Reddet en Knippels beschikken over uitmuntende muzikale kwaliteiten en een sterk gevoel voor show. Met hun talenten brengen ze de stemmen en verhalen van Pavarotti en Alberti tot leven!

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Bij deze voorstelling nodigen we je uit voor De Ronde Tafel:
schuif gezellig aan!

Liefdevol…knappe arrangementen, waarbij diverse nummers van de maestro's moeiteloos in elkaar overvloeien...een mooie, haast nostalgische mix van levensliederen, opera-aria’s en Napolitaanse liederen, variërend van ‘Nessun Dorma’ (dat Pavarotti zong tijdens WK 1990), ‘Ave Maria’ en ‘Jij bent als een wilde orchidee’ tot ‘De Glimlach van een kind’, ‘Volare’ en ‘O sole mio’.

De Telegraaf

Credits

Luciano Pavarotti door Eric Reddet
Willy Alberti door Ad Knippels
Piano en gitaar door Thijs Borsten
Accordeon door Gert Wantenaar
Contrabas door Jasper Somsen
Script door Thijs Borsten en Kiki Jaski
Arrangementen door Thijs Borsten
Regie door Kiki Jaski
Geluid door Rijk Jacobs
Productie door Thijs Borsten Producties