Bandeville

The Music of Willy DeVille
Een swingende ode aan de americana muziek van Willy DeVille
do 21 dec '23 20:15
do 21 dec '23
20:15
  • do 21 dec '23
    20:15
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Van romantische, melodische klanken tot swingende Zuid-Amerikaanse songs: beleef een meeslepende avond met muziek in de americanastijl.

In 2002 gaf Willy DeVille een uniek concert in Berlijn. Melodische nummers in de blues-sfeer voerden de boventoon. ‘Let it be me’, ‘Spanish Harlem’ en ‘Hey Joe’: DeVille speelde zijn nummers met romantische overtuiging. Zijn songs gaan over overspel of trouw en over ruzie of liefde. Met zijn lage en aangrijpende stemgeluid weet hij iedereen te verbluffen. DeVilles nummers spreken muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag aan. Van jong tot oud.

Bandeville besloot dit concert als uitgangspunt te nemen voor hun indrukwekkende voorstelling. De songs van Willy DeVille zijn speciaal gearrangeerd voor de bezetting van de zeskoppige band. Geniet van arrangementen mét meerstemmige zangpartijen die voor een echt uniek geluid zorgen. De band speelt dus geen covers, maar neemt DeVilles muziek als uitgangspunt om hun eigen interpretatie te creëren. Daarnaast brengt Bandeville ook eigen werk de planken op. Volledig in DeVille-stijl.

Beleef een swingende ode aan de americana muziek van Willy DeVille. Blues, country en een vleugje rock worden melodieus bij elkaar gebracht. Houd jij ervan om weg te dromen tijdens het luisteren? Of juist om te swingen op aangrijpende songs met zachte klanken? Dan is dit concert je op het lijf geschreven. Het belooft een swingende avond te worden met romantische muziek voor een breed publiek, van jong tot oud.

Bandeville speelt in zeskoppige bezetting met een zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist. Deze ervaren topmuzikanten hebben ruimschoots hun sporen verdiend in bekende bands zoals Bots, CCC, Joe Coverband, Bluesaround, Trigger, Houdie en Blind Eye.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Gitaar door Peter Vincent
Basgitaar door Peter de Vries
Piano door Wim Goossens
Saxofoon door Mario van Ooij
Drums door Frans van Zoest
Zang door Laurens Mulders