Dilana Smith

Legendary Women of Rock
Laat je verbluffen door het weergaloze stemgeluid van Dilana Smith
vr 23 feb '24 20:15
vr 23 feb '24
20:15
  • vr 23 feb '24
    20:15
    Kleine Zaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Welk lied Dilana ook zingt, haar krachtige stem raakt je tot in je ziel. Beleef een meeslepend concert met bekende rocknummers in een uniek jasje.

In ‘Legendary Women of Rock’ zingt Dilana Smith haar favoriete nummers van de grootste vrouwelijke rocklegendes uit de geschiedenis. Haar gestalte mag bescheiden zijn, maar haar stem betuigt het tegenovergestelde. Vol overgave brengt Dilana nummers ten gehore van Tina Turner, de zusjes van Wilson van Heart, Janis Joplin, Cyndi Lauper, Joan Jett, Blondie, Skin, Alanis Morissette en Adele. Ze kruipt in de huid van deze grote zangeressen, en vertelt over opmerkelijke gelijkenissen tussen haar roerige leven en dat van haar heldinnen.

Welk lied Dilana ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft. In haar show hoor je een krachtige, bezielde rock- en soulstem en zie je een atletisch, expressief lichaam. De zangeres wordt bijgestaan door een band met fantastische muzikanten die haar feilloos aanvoelen. Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond kun je niets anders dan van haar houden.

Dilana Smith werd in 1972 geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ze ontving haar eerste nummer één hit ‘Dancing in the Moonlight’ op haar zestiende. In 1996 zette ze voor het eerst voet op Nederlandse grond toen ze met haar band WOZANI haar eerste soloalbum ‘Wonderfool’ uitbracht. In 2001 verhuisde ze naar Amerika. Ze gooide hoge ogen in het programma ‘Rock Star Supernova’, waarin voormalige leden van Mötley Crüe, Metallica en Guns N' Roses op zoek gingen naar een leadzangeres voor hun nieuwe band.

Het tweede album van Dilana, ‘Inside out’, verscheen in 2009. Haar derde album ’Beautiful Monster’ in 2013. Toen ze in 2016 bij ‘The Voice of Holland’ een reggae-versie van ‘Roxanne’ zong, draaiden vier stoelen. Helaas haalde een ziekte haar voortijdig uit de wedstrijd. Gelukkig is ze inmiddels weer topfit en klaar om haar liefde voor muziek met jou te delen!

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl

Credits

Zang, gitaar en mondharmonica door Dilana Smith
Gitaar door Jeff Zwart
Drums door Niels Voskuil
Bas door Pieter Althuis