Country Roads - A Tribute to John Denver

Jimmy Duchateau en band
The 25th Anniversary Concert
do 2 nov '23 20:15
do 2 nov '23
20:15
  • do 2 nov '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Jimmy Duchateau en zijn ensemble blazen de nummers van John Denver nieuw leven in. Luister naar kleine liedjes die herinneringen oproepen. En naar uitbundige nummers die gespeeld worden door de hele band.

Jimmy Duchateau en zijn band bewijzen dat John Denver meer is dan zijn nummers ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’. Met ‘Country Roads - A Tribute to John Denver’ brengt de band een welverdiend eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende.

Hoewel het 25 jaar geleden is dat John Denver overleed, leeft zijn muziek nog steeds voort. De jonge muzikant mag dan wel geen generatiegenoot van Denver zijn, maar Jimmy begrijpt zijn muziek als geen ander. In dit eerbetoon brengt hij jou een grootse show met een intieme twist. Met passie vertolkt hij de levenslessen van Denver, die te vinden zijn in prachtige teksten. Beleef een avond waarin de legendarische muziek van John Denver de verdiende aandacht krijgt.

Ondanks zijn nagenoeg identieke stemgeluid, wil Duchateau zijn held John Denver niet nadoen. Hij laat de blonde pruik en cowboyhoed voor wat het is. Wel brengt hij zijn gitaar en western t-shirt mee het podium op, om in de sfeer te blijven. En de legendarische muziek van Denver neemt hij natuurlijk ook mee. Daar draait deze voorstelling om. Jimmy Duchateau en zijn band spelen kleine liedjes die bij eenieder eigen herinneringen oproepen. En uitbundige nummers waarbij wordt uitgepakt door de hele band. Jimmy blaast hits als ‘Annie’s Song’ , ‘Perhaps Love’ en ‘Thank God I’m a Country Boy’ nieuw leven in. Ook schenkt hij aandacht aan het minder bekende werk van Denver.

Jimmy weet goed wat er op het podium van hem verwacht wordt: “de emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen”. Toch blijft Jimmy trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Horridge kreeg.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Credits

Muziek door Jimmy Duchateau, Ingo Jetten, Robin Zalm, richard Ritterbeeks, Cui, Joep Larue en André Kok.
Fotografie door Michel Vanderhoven.
Productie door Jimmy Duchateau.