Murder on the Oriënt Express

Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal e.a.
Een moordmysterie met verrassende plottwists
do 11 jan '24 en vr 12 jan '24
do 11 jan '24
en
vr 12 jan '24

Eén dood lichaam. Eén gestrande trein. Eén detective aan boord. Kun jij het raadsel van ‘Murder on the Oriënt Express’ oplossen?

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Oriënt Express, met een absolute sterrencast naar het theater! 
Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor? 

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben.. Een moordzaak die je niet snel zult vergeten. 

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Ook leuk voor wat oudere kinderen! 

Inleiding bij de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstelling op vrijdag 12 januari, neemt acteur en theatermaker Marijn Claes je vanaf 19.15 uur mee in het maakproces van dit intrigerende schouwspel.

Aan de hand van interviews met onder andere regisseur Jasper Verheugd, kostuum- en decorontwerper Joris van Veldhoven en de cast krijg je een uniek kijkje achter de schermen. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe ziet een repetitieproces eruit? Hoe worden het decor en de kostuums ontwikkeld? En hoe vertaal je een Brits stuk naar de Nederlandse theaterwereld? Daarnaast wordt er natuurlijk ook ingegaan op Agatha Christie, haar oeuvre en hoe dit wereldberoemde verhaal daarbinnen tot stand is gekomen.
Deze inleiding wordt georganiseerd door Bibliotheek Uden in samenwerking met Markant Theater Maashorst en is – na aanmelden via www.nobb.nl/activiteiten – gratis te bezoeken, ook voor gasten die de voorstelling niet bijwonen.

Winactie
Kans maken op twee gratis toegangskaarten? Doe dan mee aan de winactie! In ‘Murder on the Oriënt Express’ speelt detective Hercule Poirot de hoofdrol. Maar in de boeken van Agatha Christie maakt vaak nog een andere wereldberoemde speurneus haar opwachting. Wat is de naam van deze schattige oude dame? Mail je antwoord voor 21 december naar dannyvandeburgt@nobb.nl. Onder de goede inzenders verloten we 3 keer 2 kaarten. De winnaars krijgen op 22 december bericht.

Credits

Spel door Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts, Penny Vos en Belle Zimmerman 
Regie door Jasper Verheugd
Fotografie door Willem van Walderveen
Productie door Rick Engelkes

Productiemaatschappij REP Entertainment