Wim Daniëls

Filosofietsen
Een vermakelijke en leerzame theatervoorstelling
wo 4 okt '23 20:15
wo 4 okt '23
20:15
  • wo 4 okt '23
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Wim Daniëls neemt je mee in de geschiedenis van de fiets. Op amusante wijze vertelt hij over zijn liefde voor fietsen. En over de doofstomme wielrenner Albert Sutherland Royaards. Op z’n Wims speelt uiteraard ook de liefde voor taal een grote rol in ‘Filosofietsen’.

De fiets. Wie zou er zonder kunnen? Wim Daniëls sowieso niet. Hij en zijn fiets zijn onafscheidelijk. Wim houdt van fietsen, hij schreef over fietsen, hij verzamelde fietsen en nu gaat hij de theaters in met zijn splinternieuwe voorstelling ‘Filosofietsen’. Hij vertelt over de geschiedenis van de fiets. Als rode draad neemt hij het verhaal van Albert Sutherland Royaards. Albert haalde eind negentiende eeuw veelvuldig de kranten als ‘de doofstomme wielrijder’. Dertig jaar na de uitvinding van de fiets ondernam hij twee enorme reizen: één naar Rusland en één naar Jeruzalem.

Met ‘Filosofietsen’ presenteert taalkundige Wim Daniëls een leerzame, maar ook amusante theatervoorstelling. Wim doet zijn ‘lexicografiets’ voor je uit de doeken: de taal van de fiets. Kortom, koop je kaarten en kom een avondje filosofietsen.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.