The CineMusic Experience

CineMusic Orkest, Henk Ummels en René Mioch
Meeslepend concert met de mooiste filmmuziek uit onze geschiedenis
vr 15 mrt '24 20:15
vr 15 mrt '24
20:15
  • vr 15 mrt '24
    20:15
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Beleef een bombastische, meeslepende avond in het teken van fantastische films en filmmuziek. Een 36-koppig orkest speelt herkenbare en spannende nummers uit de grootste films aller tijden.

Na een succesvol seizoen in 2022 komt het CineMusic Orkest opnieuw naar het theater. In dit unieke theaterconcert speelt het 36-koppige orkest de filmmuziek van maar liefst 25 wereldberoemde speelfilms. De ervaring wordt aangevuld met reusachtige beelden van beroemde speelfilms op het achterdoek. Dompel je onder in de sfeer en de muziek van de grootste films uit de geschiedenis.

Geniet van een avondvullend programma met ‘James Bond’, ‘1917’, ‘Pirates of the Carribean’, ‘Interstellar’, ‘Gladiator’, ‘Jungle Book’, ‘Forest Gump’ en nog veel meer films die de meest prachtige muziek bevatten. Met trots kondigen we aan dat ook de muziek uit de klassieker 'Out of Africa' en de romantische blockbuster 'The Holiday' gespeeld wordt. ‘The CineMusic Experience’ is een meeslepend theaterconcert met fantastische licht- en geluidseffecten.

‘The CineMusic Experience’ is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 namen ze het initiatief om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live ten gehore brengt. Het orkest speelt onder leiding van dirigent Henk Ummels. En de ervaring wordt extra meeslepend door een combinatie van muziek met live filmbeelden op een groot scherm. Dit concert was al eerder te bewonderen in kerken en op podia in Noord-Holland. Nu maakt het ensemble hun borst nat voor een landelijke theatertour.

De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. René deelt bijzondere filmverhalen en prachtige anekdotes als geen ander met zijn kennis over de filmindustrie. Hij heeft vele interviews met acteurs, regisseurs en componisten op zijn naam staan. In zijn carrière heeft René de crème de la crème uit de filmindustrie mogen ontmoeten. Hij interviewde filmsterren zoals Tom Cruise, Sharon Stone en Johny Depp. En hij ging in gesprek met wereldberoemde componisten zoals Hans Zimmer en John Williams. Met zijn kennis en talenten brengt René deze meeslepende show behendig bij elkaar.

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.