Meester Kikker (5+)

De Grote Haay
Een vrolijke familiemusical naar het boek van Paul van Loon
za 23 dec '23 13:30 - 14:35
za 23 dec '23
13:30 - 14:35
  • za 23 dec '23
    13:30 - 14:35
    Theaterzaal
  • Deze prijs is exclusief ticketkosten (1,95 Euro per ticket)

Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt, heeft hij duidelijk iets uit te leggen. En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? Meester Kikker is een gloednieuwe 'mjoesikal' voor iedereen vanaf vijf jaar oud, naar het boek van Paul van Loon.

Kikker is het oh zo bekende karakter uit de populaire kinderboekenreeks van schrijver Paul van Loon. Een schrijver die dit jaar zijn veertigjarige jubileum als auteur viert. Meester Kikker - de vrolijke muziektheatervoorstelling voor de hele familie - is een onderdeel van dat feest.

Deze spannende en vrolijke ‘mjoesikal’ is een stuk van De Grote Haay. Oprichter Mark Haayema is schrijver, poppenspeler en theatermaker. Hij maakte onder andere de voorstellingen 'Oma mag ik mijn pop terug?’, ‘Meneertje Meer’, ‘De vriendelijke Draak’ en ‘1234 Poppetje van Papier’.
Ook schrijft hij scenario’s voor Woezel&Pip, Pipo de Clown en liedjes voor Kinderen voor Kinderen, zoals ‘Worden wat je wil‘ en ‘Sorry’.
Zijn prentenboek ‘Johannes de Parkiet’ kreeg een Vlag & Wimpel van de griffeljury en werd de kerntitel van de Kinderboekenweek 2019. Zijn prentenboek 'Muk' staat tijdens de Nationale Voorleesdagen in de prentenboeken top 10. En als acteur is Mark momenteel te zien in de Boterhamshow. Reden genoeg om met z’n allen gezellig naar Meester Kikker te komen kijken en luisteren, toch?

Houd je er rekening mee dat het zicht voor kinderen op de eerste rij minder kan zijn?

Wil je gebruikmaken van een rolstoelplaats? Neem dan contact op met ons Informatiepunt via informatiepunt@markantmaashorst.nl.

Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.

Meester Kikker

Meester Kikker is dé familievoorstelling voor de kerstvakantie in Markant Theater Maashorst. Maar heb jij het gelijknamige boek van Paul van Loon al gelezen? 

In het boek ontdekken Sita, Wouter en de andere kinderen uit de klas van meester Frans, dat meester bijzonder is. Hij verandert zo nu en dan in een kikker. Als ze erachter komen dat het hoofd van de school soms verandert in een ooievaar, bedenken de kinderen een plan om hun meester te beschermen. Leuk om voor te lezen of om zelf te lezen vanaf AVI niveau E5. Kom het boek snel lenen in de Bibliotheek. 


Winactie 
Wist je dat Sinterklaas ook dol is op de boeken van Paul van Loon en met name het boek “Meester Kikker”? Daarom heeft hij een hele leuke actie bedacht. Kom in november je schoen zetten in een van de Maashorst Bibliotheken en zorg ervoor dat je een mooie tekening van meester Kikker samen met Sinterklaas maakt en deze meebrengt. We zingen dan samen Sinterklaasliedjes en er wordt een mooi Sinterklaasverhaal voorgelezen. Daarna zetten we onze schoen en stoppen daar de mooie tekeningen van Sinterklaas & Meester Kikker in. 
Onder de mooiste tekeningen verloot Sinterklaas 2 kaartjes voor de voorstelling in het theater. Zorg er daarom voor dat je je naam, leeftijd en telefoonnummer/emailadres op je tekening zet. 

Credits

Regie: Joep Onderdelinden 
Tekst: Mark Haayema 
Decor: Roos Veenkamp 
Poppen: Cynthia Borst
Muziek: Fons Merkies 
Spel: Dennis de Groot en anderen